economia

El govern espanyol assegura que els hotels tancaran de manera progressiva

L'aerolínia Ryanair preveu cancel·lar "la majoria" dels seus vols a partir del 24 de març


El govern espanyol ha recordat que en el decret d’estat d’alarma aprovat el passat dissabte estableix que se suspenen les activitats d’hostaleria, les quals comprenen tota prestació de serveis d’allotjaments.

Moncloa ha respost així, per mitjà d’un comunicat, a l’anunci publicat aquest dimecres pel Foreign Office britànic en què recomanava als turistes britànics que es troben a Espanya que tornin abans del 24 de març, a causa del tancament d’hotels previst pel coronavirus. El ministeri britànic indicava: “El govern espanyol ha confirmat que tots els hotels tancaran a Espanya a partir del dimarts 24 de març”.

En resposta, Moncloa ha assenyalat que la realitat de l’alerta sanitària pel coronavirus “està portant als turistes allotjats a Espanya a abandonar de manera progressiva” els hotels en els quals hi estaven allotjats “per a tornar als seus països d’origen”. I que “en molts casos, ja ho han fet, i en altres es disposen a fer-ho en dates pròximes.”

També explica que des de la publicació del decret d’estat d’alarma en el BOE, “de manera constant i progressiva, els propis hotels i allotjaments de tota mena han anat limitant la seva activitat”. “No s’accepten reserves i s’atén els hostes fins a la seva partida”, afegeix el comunicat, “fent possible un retorn ordenat i assenyat, sense ‘ultimatums’ ni tancaments sobtats”.

La ministra espanyola d’Exterior, Arancha González Laya, s’ha dirigit avui dimecres als estrangers presents en territori espanyol per a demanar-los “calma, cooperació i que ens ajudeu, respectant les restriccions, a controlar l’expansió del coronavirus”.

En una roda de premsa en què la ministra ha assegurat que es facilitarà el retorn dels espanyols que es troben a l’estranger, González Laya també ha destacat que Espanya està en contacte amb les autoritats dels diferents països per a organitzar, “de manera ordenada”, el retorn dels estrangers que estan a l’estat espanyol.

 

L’aerolínia Ryanair afirma que operarà “vols de rescat” per reforçar repatriacions

Qui si té marcat el dia 24 de març és Ryanair. L’aerolínia irlandesa ha informat avui dimecres que preveu cancel·lar “la majoria” dels seus vols a partir de la mitjanit del pròxim dia per a fer front a la crisi provocada pel COVID-19.

La companyia líder a Europa del sector de baix cost ha explicat que, a partir d’aquesta data, podria operar “un número molt petit” de vols “necessaris per a mantenir una connexió essencial”. Aquestes excepcions s’aplicaran, en la seva majoria, als trajectes que cobreixen els aeroports de la República d’Irlanda i el Regne Unit.

Ryanair ha assegurat en la nota que seguirà en “estret contacte” amb tots els governs de la Unió Europea per a la “repatriació de ciutadans” comunitaris. Així mateix, ha indicat que, “quan sigui possible”, operarà “vols de rescat” per reforçar el citat procés de repatriació.

Ryanair també ha recordat que, a partir de la matinada d’avui dimecres, tal com ja va anunciar la setmana passada, es reduirà en un 80% el seu programa de vols, una mesura que en principi estarà en vigor durant els pròxims mesos d’abril i maig.

No obstant això, l’aerolínia ha advertit que la “situació canvia cada dia” i ha instat als seus clients que consultin les indicacions de viatge plantejades per cada país.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El preu de les assegurançes puja un 2%

Queden exemptes de l'augment de les primes les de salut i les de vida

Els comerços poden obrir el diumenge de mercat a Felanitx

És el dia on habitualment es registren més vendes

Desconcert entre els restauradors a Menorca davant el tancament de les terrasses a les 18 hores

A Maó molts bars oberts han optat per no tancar a l'hora prevista

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

Des d'AVIBA diuen que si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar