societat

El Govern estudia com adaptar la renda social garantida

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, assegura que l'ajuda autonòmica serà compatible amb l'ingrés mínim vital del Govern central


A les Balears des de l’any 2016 8.500 persones es beneficien de la renda social garantida. Una ajuda de mínim 460 euros al mes. A causa de la crisi sanitària, els beneficiaris s’han incrementat fins a les 16.000 famílies. Ara, amb l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital per part del Govern central, l’Executiu de les Balears estudia com adaptar les dues ajudes. En cap cas, desapareixerà la renda social garantida.

La Creu Roja és una de les entitats que col·labora amb el Govern per fer arribar la renda social garantida als col·lectius més vulnerables que, a vegades, no tenen ni compte bancari per fer l’ingrés. A les Illes han entregat aquesta ajuda en xec a 548 persones, d’aquestes, 342 només a Palma. La COVID-19 ha disparat la sol·licitud d’ajudes. Des de l’inici del confinament, l’oenegé ha repartit més de 28.000 lots d’aliments a 14.000 famílies de l’arxipèlag.

Són 1.300 els voluntaris que treballen a la Creu Roja aquests dies, 700 més que abans del coronavirus. La seva tasca és fonamental perquè els aliments i els productes de primera necessitat arribin a les llars.

A partir del 15 de juny, també es podrà sol·licitar l’ingrés mínim vital del Govern d’Espanya. La quantia oscil·larà entre els 460 i els mil euros i arribarà a 850.000 llars en risc de pobresa.


15.000 famílies vulnerables de Balears podran beneficiar-se de l’Ingrés Mínim Vital
UGT de les Balears qualifica de fita social la posada en marxa de l’ingrés mínim vital

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

Un accident obliga a tallar l’autopista d’Andratx i ocasiona retencions quilomètriques

També s'ha produït un sinistre a les 15.30 hores del capvespre, a l'entrada de Santa Ponça