X

El Govern fa “una crida a la calma” per l’abastiment d’aliments als ports

El Govern respon a l'avís de dificultats en el negoci de les navilieres si no arriben ajuts públics

08/05/2020

El Govern fa “una crida a la calma” per l’abastiment d’aliments als ports

El Govern considera garantit el subministrament d’aliments de la Península a les Balears per via marítima així com la connexió interilles en vaixell. Ho ha dit la consellera portaveu Pilar Costa hores després que les empreses navilieres avisessin que podrien haver d’aturar les seves operacions si no reben més ajut del Govern Central per compensar les pèrdues d’aquestes setmanes en el seu negoci. Recordem que han continuat operant només per transport de mercaderies.

També li han demanat a Costa si el Govern farà cas de la petició del sindicat UGT de crear centres mancomunats per acollir infants i ajudar els pares a conciliar vida familiar i laboral. La consellera portaveu veu necessari treballar entre administracions públiques per a facilitar que les escoletes puguin ajudar a la conciliació.

Així mateix, la consellera portaveu no ha tancat la porta al fet que d’aquí a poc puguin obrir-se a la navegació recreativa els ports de competència autonòmica com ha passat a d’altres comunitats. Ha dit que aquesta cap de setmana pot haver-hi novetats en aquest sentit.

Aquestes paraules les ha dit Pilar Costa en una roda de premsa posterior al Consell de Govern que ha aprovat una partida de 8 milions d’euros d’ajut al lloguer per enguany. Uns ajuts que s’amplien a les famílies que han vista la seva economia doméstica afectada pel coronavirus.

També s’ ha avançat el pagament d’ajuts de lloguer pendents de l’any passat que s’espera liquidar aquest mes. En total aquest exercici se sumaran 20 milions d’euros. Mesures destinades a l’habitatge com també ho és l’aprovació avui per part del Govern de la despesa per construir 23 habitatges de protecció social a Vilafranca i 22 a Santanyí.

L’executiu també s’ha donat per assabentat de la despesa de 29 milions d’euros en material sanitari d’emergència per abastir la crisi de la COVID-19 a càrrec de la Conselleria de Salut. Aquests doblers inclouen tres milions d’euros pels sis vols amb material llogats des d’aeroports xinesos i tres milions més en mascaretes.

 

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris