societat

El Govern cedeix espai de la caserna de Son Tous a Palma per acollir migrants temporalment

El Ministeri de l'Interior ha autoritzat l'ús exclusiu d'aquest espai per part de la Policia Nacional, davant l'arribada massiva d'estrangers

La Policia Nacional només recorrerà a aquest espai en cas que el total de persones arribades excedeixin la capacitat de les seves pròpies dependències. / GUÀRDIA CIVIL.


El Govern balear cedeix l’antiga caserna de Son Tous, a Palma, a la Policia Nacional, perquè pugui ubicar-excepcional i temporalment-migrants irregulars durant un màxim de 72 hores. Aquest emplaçament serà utilitzat exclusivament quan es produeixi una arribada massiva de persones migrants en qüestió de poques hores i, llavors, sigui impossible atendre-les en dependències policials. Així mateix, la Policia Nacional continuarà emprant igualment les seves pròpies instal·lacions i només recorrerà a aquest espai en cas necessari, quan el total de persones arribades excedeixin la capacitat de les dependències de seguretat del cos policial.

Aquesta cessió per acollir migrants arriba en una setmana en què sindicats policials denunciaren manca d’infraestructures davant l’allau d’embarcacions amb migrants del passat cap de setmana. Davant aquestes crítiques, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, va assegurar dilluns que les Balears compten amb les “infraestructures precises i necessàries” per donar resposta davant l’arribada de pasteres amb migrants.

Equipament provisional desmuntable

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha autoritzat al Ministeri de l’Interior perquè la Policia Nacional utilitzi parcialment l’aquarterament de Son Tous, on s’instal·larà un equipament provisional desmuntable. Després de les 72 hores permeses perquè les persones interceptades romanguin a aquest lloc habilitat, es seguirà amb el procediment habitual i, una vegada es disposi dels resultats de les proves de detecció del coronavirus, els migrants passaran a disposició de les autoritats sanitàries o remesos als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), ubicats a la península, per, posteriorment, ser destinats al seu país d’origen o derivats al sistema humanitari d’acolliment, depenent de cada situació.

Aquesta autorització per part de la Conselleria de Presidència esdevé gràcies a les diverses setmanes de gestions dutes a terme entre les administracions autonòmica i estatal. L’antiga caserna de Son Tous és un immoble propietat de l’Administració General de l’Estat, afectat al domini públic i adscrit al Ministeri de Defensa, però l’ús d’aquest espai està cedit a les Balears, en virtut de la concessió demanial atorgada pel Ministeri, des del gener del 2013, per un termini de 10 anys.


Els organismes policials demanen a les Administracions Públiques més mitjans personals i instal·lacions òptimes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació

Can Picafort és el centre de la cervesa artesana internacional

Acull la VI Edició del Concurs Internacional de Cerveses Artesanes i la I Fira de la Cervesa Artesanal Balear

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil