X

La policia carrega contra Marlaska i el Govern: “No hi ha infraestructures, tenim els migrants a les cotxeres”

Els organismes policials demanen a les Administracions Públiques més mitjans personals i instal·lacions òptimes

17/08/2021

La policia carrega contra Marlaska i el Govern: “No hi ha infraestructures, tenim els migrants a les cotxeres”

La policia carrega contra el discurs de Marlaska i el Govern, que assegura que les Illes tenen les “infraestructures necessàries i precises” per atendre l’arribada massiva de pasteres. Aquest diumenge en van arribar 12 amb prop de 200 migrants a bord.

“Fins ara tot han estat promeses. Hem vist com s’improvisava ubicant aquestes persones en estacions marítimes, calabossos i a cotxeres de dependències policials”, denuncien en un comunicat el Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Confederació Espanyols de Policia (CEP), la UFP i el Sindicat Profesional de Policia (SPP).

Les Forces i Cossos de Seguretat de les Illes demanen a les Administracions Públiques competents que posin a la seva disposició els mitjans personals i les instal·lacions òptimes perquè puguin fer front a l’onada massiva d’arribada de pasteres.


Cap de setmana rècord d’arribada de pasteres a Balears

On son els migrants que arriben a les Illes en pastera?

El seguiment habitual d’aquests migrants és, en primer lloc, rebre assistència sanitària i passar el protocol Covid a un port de les Illes; a continuació, passen a disposició judicial, per identificar-los. Encara que se’ls reté durant 72 hores, normalment queden en llibertat, amb la possibilitat d’acollir-se al programa d’atenció humanitària.

Aquest programa voluntari acostuma a desenvolupar-se a Barcelona i València, on es desenvolupa una primera assistència de detecció de vulnerabilitat dels migrants i se’ls ofereix la possibilitat de sumar-se a un programa de més llarga estada al país, a través de centres d’acollida integral, segons indica Laura Garriga, referent autonòmica del programa d’atenció humanitària a migrants.

Actualment, degut a la pandèmia, no es trasllada als migrants algerins a centres d’internament per, després, ser deportats a Algèria, perquè el país de destí manté les fronteres tancades. Aquest factor fa que els migrants s’acullin habitualment al programa esmentat anteriorment. Un programa que, en paraules de Garriga, “els ajuda a connectar amb familiars i amics que es troben a Espanya”.

Amb tot, la plataforma STOP DEPORTACIÓ denuncia que aquest tracte cap els migrants algerins a les Balears no és igual que a la península. Critiquen que a territori peninsular “una gran part dels que arriben són enviats directament a un centre d’internament”, on romanen fins a un màxim de tres mesos.

17/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris