societat

La policia carrega contra Marlaska i el Govern: “No hi ha infraestructures, tenim els migrants a les cotxeres”

Els organismes policials demanen a les Administracions Públiques més mitjans personals i instal·lacions òptimes


La policia carrega contra el discurs de Marlaska i el Govern, que assegura que les Illes tenen les “infraestructures necessàries i precises” per atendre l’arribada massiva de pasteres. Aquest diumenge en van arribar 12 amb prop de 200 migrants a bord.

“Fins ara tot han estat promeses. Hem vist com s’improvisava ubicant aquestes persones en estacions marítimes, calabossos i a cotxeres de dependències policials”, denuncien en un comunicat el Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Confederació Espanyols de Policia (CEP), la UFP i el Sindicat Profesional de Policia (SPP).

Les Forces i Cossos de Seguretat de les Illes demanen a les Administracions Públiques competents que posin a la seva disposició els mitjans personals i les instal·lacions òptimes perquè puguin fer front a l’onada massiva d’arribada de pasteres.


Cap de setmana rècord d’arribada de pasteres a Balears

On son els migrants que arriben a les Illes en pastera?

El seguiment habitual d’aquests migrants és, en primer lloc, rebre assistència sanitària i passar el protocol Covid a un port de les Illes; a continuació, passen a disposició judicial, per identificar-los. Encara que se’ls reté durant 72 hores, normalment queden en llibertat, amb la possibilitat d’acollir-se al programa d’atenció humanitària.

Aquest programa voluntari acostuma a desenvolupar-se a Barcelona i València, on es desenvolupa una primera assistència de detecció de vulnerabilitat dels migrants i se’ls ofereix la possibilitat de sumar-se a un programa de més llarga estada al país, a través de centres d’acollida integral, segons indica Laura Garriga, referent autonòmica del programa d’atenció humanitària a migrants.

Actualment, degut a la pandèmia, no es trasllada als migrants algerins a centres d’internament per, després, ser deportats a Algèria, perquè el país de destí manté les fronteres tancades. Aquest factor fa que els migrants s’acullin habitualment al programa esmentat anteriorment. Un programa que, en paraules de Garriga, “els ajuda a connectar amb familiars i amics que es troben a Espanya”.

Amb tot, la plataforma STOP DEPORTACIÓ denuncia que aquest tracte cap els migrants algerins a les Balears no és igual que a la península. Critiquen que a territori peninsular “una gran part dels que arriben són enviats directament a un centre d’internament”, on romanen fins a un màxim de tres mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: 1.500 cotxes diaris més aquest estiu que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial