X

El Govern inclou una trentena de propostes ciutadanes en el disseny del pla d’usos de Son Dureta

El projecte preveu la construcció d'una residència de 8.000 metres quadrats amb capacitat per a 120 persones majors en situació de dependència.

27/06/2017

El Govern inclou una trentena de propostes ciutadanes en el disseny del pla d’usos de Son Dureta

Una hospederia per als familiars de pacients sociosanitaris; espais destinats de manera específica al tractament de patologies respiratòries, a les cures pal·liatives i a la rehabilitació cognitiva; aparcament suficient per a tots, i un accés fàcil i directe al bosc del castell de Bellver. Són algunes de les al·legacions presentades per entitats socials, col·legis de professionals, partits polítics i l’Ajuntament de Palma que ha incorporat el Govern en el disseny del nou pla d’usos de l’Hospital de Son Dureta.

En una primera fase, el projecte preveu l’enderrocament de l’edifici materno-infantil, el de consultes externes i aquell on abans hi havia la cuina i els vestidors. També la construcció d’una residència de 8.000 metres quadrats amb capacitat per a 120 persones majors en situació de dependència.

Una segona fase inclou la construcció d’un edifici de nova planta de 36.000 metres quadrats que acollirà un centre de cures especials amb 242 llits de llarga estada, i el centre base de Valoració de Discapacitat. També, la remodelació de l’actual edifici de gerència del 061.

Finalment, es reformarà l’edifici d’hospitalització, que albergarà un centre de mitjana estada amb 240 llits, un centre d’ocupació per a salut mental, un hospital de dia, un centre de rehabilitació i una unitat de demència.

El projecte s’ha presentat aquest dimarts al Parlament. Per iniciar el procediment d’enderrocament només falta el vistiplau definitiu de la Tresoreria General de Seguretat Social, que és qui té la titularitat de l’antic complex de Son Dureta.

27/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT