Vanesa Marquès, guanyadora de la grossa de Nadal l’any passat: “Soc una rica amb mentalitat de pobre”
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Marga Prohens i el Consell de Menorca han signat també el 'Pacte de l'aigua', amb una inversió conjunta de 3,4 milions destinats a l'EDAR de Maó-es Castell i a obres de canalització de Ferreries
Menorca rebrà enguany diverses inversions en matèria d’aigua. Marga Prohens ha visitat aquest dilluns matí l’Estació depuradora de Sant Lluís i ha anunciat que s’hi invertiran 5,7 milions d’euros en un projecte d’ampliació i millora de les instal·lacions amb finalització prevista per a l’estiu del 2026. Amb aquesta reforma, es millorarà el tractament de les aigües residuals i s’ampliarà un 30% la seva superfície. Es tracta d’una mesura que estava paralitzada de feia cinc anys i que esperen treure a licitació abans de l’estiu.
Es Mercadal també disposarà de 6 milions per a l’ampliació i millora de la seva EDAR. 1,7 milions es destinaran a la depuradora de Binidalí que, 17 anys després de la seva construcció, ha rebut els permisos per instal·lar un emissari submarí. Aquest és l’element que faltava perquè es posés en marxa, però s’estima que faran falta més inversions per recuperar aquesta estructura i posar-la a punt després de tants anys d’inactivitat.
En aquestes tres iniciatives, el Govern invertirà, en total, més de 13 milions d’euros, que, sumats a altres inversions en matèria d’aigua per a l’illa, arribaran a la xifra de 18 milions d’euros.
A més, Prohens ha firmat amb el Consell Insular de Menorca el denominat ‘Pacte de l’aigua’, en què ha cedit 2,4 milions dels Fons de Turisme Sostenible per finançar altres projectes relacionats amb aquest recurs. El Consell de Menorca aportarà un milió més a aquesta causa. Dos milions d’euros aniran destinats a la millora de la qualitat de l’aigua de l’Estació depuradora de Maó-es Castell, i la resta, 1,4 milions, a finançar un projecte de millora de la canalització principal de Ferreries. Actualment, l’Ajuntament de Ferreries calcula que es perd un 30-32% de l’aigua potable per fugues a les canonades, tot i que, argumenta el batle, Pedro Pons, que es tracta d’una dada condicionada pels errors de càlculs de comptadors antics.
A través de fons europeus, Ferreries també licitarà altres projectes per substituir canonades secundàries, canviar comptadors antics per evitar aquests errors de càlcul i millorar la xarxa d’aigua potable de Cala Galdana.
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Diumenge vespre es van assolir ratxes de vent de més de 140 km/h a punts de la Tramuntana
La Guàrdia Civil investiga tres conductors de vehicles d'alta gamma com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària
A les Illes Balears s'ha venut part d'un tercer, un quart i dos cinquens premis