X

El Govern limita a un màxim de 15 persones les reunions en espais tancats i prohibeix el botellot

Els brots en aquests tipus de trobades suposen un 67% del total a les Illes

31/07/2020

El Govern limita a un màxim de 15 persones les reunions en espais tancats i prohibeix el botellot

EFE/Mariscal

La Conselleria de Salut ha limitat les reunions familiars o socials a 15 persones en espais tancats i 30 en oberts i ha prohibit el botellot, ja que els brots en aquests àmbits suposen un 67% del total a les Illes.

El departament de Salut del Govern ha publicat aquest divendres una resolució que modifica l’anterior sobre els aforaments màxims per prevenir el coronavirus i que fa referència a les reunions familiars i socials, que abans tenien un límit de 70 persones a l’aire lliure i 30 en espais tancats. Aquest canvi inclou les “celebracions festives de base o de caràcter religiós que impliquin la realització de festes, menjars o actes similars”, tant a les cases dels organitzadors com als centres de culte.

Per a les noces i altres celebracions d’aquest tipus, es seguirà permetent un màxim de 250 persones en espais oberts i 150 en tancats.

A més, durant aquesta mena d’activitats, “s’ha de respectar la distància mínima de seguretat interpersonal entre els no convivents”.

En el document també es prohibeixen amb caràcter general “les reunions socials conegudes popularment com a botellots a totes les vies i espais públics, ja siguin carrers, parcs, places o aparcaments, o en general a l’aire lliure”.

LA SITUACIÓ DE LA COVID-19 A LES ILLES:

Segons les últimes dades del Servei de Salut i del Servei d’Epidemiologia, a Balears hi ha 200 casos actius -la majoria lleus i asimptomàtics- i una trentena de brots actius. A més, la tasca de l’equip sanitari de rastrejadors d’Atenció Primària, així com del Servei autonòmic d’Epidemiologia, ha permès localitzar de manera precoç el 70 per cent del total de casos diagnosticats a la comunitat durant l’última setmana, segons ha informat la Conselleria.

Donada l’evolució de la pandèmia i que s’ha comprovat que la situació en una regió concreta pot canviar de manera sobtada si es produeix algun brot important, la Conselleria ha considerat oportú reforçar les mesures per prevenir la propagació de la COVID-19. Cal recordar que l’Estudi de seroprevalença del Ministeri indica que poques persones de les Illes han passat la malaltia i, per tant, Balears és un territori fràgil.


39 contagis per Covid-19 més a les Balears

31/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT