X

El Govern limitarà aquest estiu l’ús d’embarcacions sense titulació

El conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua ha anunciat la mesura al Parlament

21/05/2024

El Govern limitarà aquest estiu l’ús d’embarcacions sense titulació

Imatge d'arxiu d'una instal·lació nàutica esportiva. Foto Europa Press

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha anunciat aquest dimarts, al ple del Parlament de les Illes Balears, que l’executiu autonòmic limitarà l’ús d’embarcacions sense titulació a partir d’aquest pròxim estiu.

L’anunci l’ha fet arran d’una pregunta del diputat de Més per Mallorca Ferran Rosa, qui ha reclamat mesures concretes per fer front a la massificació de la costa i el litoral balear.

Lafuente ha afegit que el govern compta amb una “norma de Capitania Marítima que posarà seguretat en la proliferació d’embarcacions sense titulació”.

El conseller també ha anunciat que els pròxims dies es posarà en marxa un sistema de gestió de boies i ports conjuntament amb un sistema integrat perquè es pugui treure més rendiment dels ports públics i els camps de boies públics de manera que els illencs tinguin accés amb major facilitat. En aquest sentit, ha detallat que la conselleria ha preparat la temporada turística tractant de coordinar amb les administracions les accions que es puguin dur a terme per evitar que existeixi un mal ús o una concentració excessiva de la costa.

 

Notícies relacionades >

21/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT