política

El Govern nega que cap partit del pacte estigui bloquejant el decret

L'esborrany contempla la reducció de la superfície màxima edificable de 1.500 a 900 metres cúbics.

El+Govern+nega+que+cap+partit+del+pacte+estigui+bloquejant+el+decret

Finalment, el Consell de Govern no ha aprovat el Decret Llei de Protecció del Territori, que estava previst que tiràs endavant avui. Les possibles discrepàncies entre els socis del pacte  haurien impedit acordar la normativa, amb la qual es vol posar fre al creixement urbanístic.

La portaveu de l’Executiu, Pilar Costa, ha dit que es continua negociant el contingut del Decret i que en cap cas, es tracta d’un bloqueig per part de cap partit. L’esborrany del decret llei reduiria el volum màxim edificable de 1.500 a 900 m3.

Segons l’actual redactat, no es permetrà ocupar més d’un 2% de la parcel·la, però no es preveu cap modificació dels 14.000 m que es necessiten actualment per poder construir-hi una casa. Si el terreny està localitzat en una àrea de prevenció de riscos, això vol dir zones amb perill d’inundacions, d’incendis o d’erosió, s’hi impedirien nous habitatges unifamiliars a excepció que estiguin vinculats a explotacions agropecuàries.

El text desclassifica sòl urbanitzable, el no programat. És a dir, amb una vigència superior a vuit anys i que no tenguin aprovat el programa d’actuació urbanística amb anterioritat a la Llei d’Urbanisme de 2017. També afecta els classificats com aptes per a la urbanització, destinats a ús residencial i turístic que en el moment de l’entrada en vigor del decret no estiguin adaptats al pla territorial de Mallorca.

Pel que fa a les urbanitzacions no consolidades, les que no tenen els serveis bàsics, preveu una moratòria amb suspensió d’autoritzacions i de llicències urbanístiques fins al desembre de 2022. Només es permet una piscina d’un màxim de 35m2 per finca, i queden totalment prohibides en aquelles zones on no hi hagi aigua potable.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïnats d’Estellencs participen en l’elaboració del PGOU

El dimarts que ve es tornaran a reunir amb el director insular de Territori, Miquel Vadell

Les Balears esperen que la comissió bilateral amb l’Estat sobre el REB es convoqui “molt aviat”

Després de la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, Armengol ha asseyalat que les Illes treballen "braç a braç"...

Sánchez: “El repartiment de fons europeus a les Illes està garantit fins que acabi la pandèmia”

El cap del govern de l'Estat destaca la importància de la campanya de vacunació i continuar amb la recuperació sanitària...

Balears reclamarà especial atenció cap a la comunitat en el repartiment dels fons europeus

Els signes de la recuperació econòmica i turística de les Illes han marcat les audiències que Felip VI ha mantingut...