X

El Govern no garanteix la gratuïtat del transport públic per al 2024

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha reiterat el seu compromís amb l'elaboració d'una nova llei d'habitatge

14/09/2023

El Govern no garanteix la gratuïtat del transport públic per al 2024

Alicia Torrandell Bennàssar

Durant la comissió de medi ambient del Parlament d’aquest passat dimecres, la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, va deixar enlaire si la gratuïtat del transport públic es mantendrà més enllà de dia primer de gener de 2024.

Marta Vidal ha assegurat que els principals problemes són que encara no han arribat 43 milions d’euros del finançament des de Madrid, i que els tècnics no en són gaire favorables. De moment, la Conselleria ha encarregat un informe per valorar la idoneïtat de perllongar la gratuïtat del transport públic.

A més, Vidal ha reiterat el compromís d’elaborar una nova llei d’habitatge, que, entre altres coses, vol canviar el percentatge reservat per HPO i posar en marxa ajudes al lloguer segur.

Pel que fa al sòl vacant tant públic com privat, el Govern està elaborant un catàleg per planificar nous habitatges i equipaments, a més d’oferir les dades a consells i ajuntaments perquè puguin dur a terme els seus plantejaments urbanístics.

Notícies relacionades >

14/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris