X

El Govern prorroga un any més les ajudes per a la rehabilitació d’edificis i la millora de l’eficiència energètica dels fons europeus Next Generation

Fins ara, només s'han repartit 3 milions d'euros dels 29,5 que hi ha disponibles

07/01/2024

El Govern prorroga un any més les ajudes per a la rehabilitació d’edificis i la millora de l’eficiència energètica dels fons europeus Next Generation

El director general d’Habitatge també ha anunciat que les ajudes per a la rehabilitació d’edificis i la millora de l’eficiència energètica que subvenciona Europa amb fons Next Generation es prorroguen un any més. Fins ara, només s’han repartit 3 milions d’euros dels 29,5 que hi ha disponibles.

Concretament, en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, hi ha tres línies d’ajudes. Es tracta del Programa 3 d’Ajuda per a les Actuacions de Rehabilitació a edificis plurifamiliars i del Programa 4 d’Ajuda per a les Actuacions de Millora de l’Eficiència Energètica en Habitatges individuals i el Programa 5 per Elaboració del Llibre de l’edifici i projectes de rehabilitació.

En el cas del Programa 3, les ajudes van dirigides al finançament d’obres i actuacions en els edificis d’ús predominantment residencial en els quals s’obtingui una millora acreditada de l’eficiència energètica. L’objectiu és que s’aconsegueixi un estalvi mitjà d’almenys un 30% en el consum d’energia primària no renovable. Un dels emperons d’aquest apartat i motiu pel qual no s’hi han afegit més candidats és que cada propietari de la comunitat ha d’avançar 20.000 euros, dels quals en recuperarà 18.000 més endavant.

Poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes els propietaris o usufructuaris d’habitatges unifamiliars o edificis plurifamiliars; administracions públiques i els organismes i la resta d’entitats de dret públic; empreses públiques i societats mercantils participades, íntegrament o majoritàriament, per les administracions públiques propietàries dels immobles; així com comunitats de propietaris o les agrupacions de comunitats de propietaris.

Tota la informació es pot consultar en l’espai web rehabilitaciohabitatges.caib.es.

Notícies relacionades >

07/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT