societat

El gran dia de l’arquitectura mallorquina

El Col·legi d'Arquitectes premia 5 obres finalitzades entre el 2017 i el 2019

El+gran+dia+de+l%27arquitectura+mallorquina

Una residència, dos habitatges unifamiliars, una oficina bancària i una antiga farinera són les obres guanyadores de la setena edició dels Premis d’Arquitectura de Mallorca, que entrega cada dos anys el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears.

Es tracta d’obres finalitzades entre els anys 2017 i el 2019. El president de la demarcació de Mallorca del Col·legi, Joan Cerdà, en destaca “la gran qualitat, tant en l’execució, com en el projecte i els plantejaments“.

Els premiats són: “Casa Lueri” (de Margalida Seguí i Miguel Barceló), “Residència Costa Brava” (d’Ester Morro, Juan Alba i Javier Rosselló), “Oficina d’Arquia Banca” (de Pep Ripoll i Juan Miguel Tizón), “Can Jaume i n’Isabelle” (de Jaume Mayol i Irene Pérez) i “Farinera de Can Suau” (de Tomás Montis).

Segons la degana del COAIB, Marta Vall-llossera, són “unes obres que aconsegueixen mantenir el caràcter de referència durant els anys, aquelles obres que superen el sedàs del pas del temps sense perdre l’interès”.

“L’arquitectura que fan a Mallorca les noves generacions segueix com una escola”, comenta Cerdà. Tomàs Montis afegeix que a l’illa “hi ha moltes ganes de fer, i de fer ‘lo nostro’, que és el més important”. Margalida Seguí creu que allò que es persegueix és fer “que l’arquitectura tradicional i els materials propis de Mallorca tenguin un aire més modern”.

El jurat, format pels arquitectes Lluís Clotet, Olga Tarrassó, Antoni Barceló, Margalida Simó, Toni Marí i Isabel Bennasar, ha destacat cinc obres de les 80 presentades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La nova guia sobre l’ús de la mascareta

Ja no serà obligatòria ni l'aire lliure ni en reunions de convivents, tot i que s'haurà de respectar sempre la distància de seguretat

Entra en vigor la llei d’eutanàsia

En base a l'experiència que han tingut altres països això pot significar que, a Balears, es practiquin devers 80 eutanàsies anuals

La Policia Local identifica sis joves per una baralla a Cala en Blanes

Es repeteixen els incidents a l'aturada de taxis de la Plaça des Born, on s'han arribat a concentrar fins a...

Detingut un conductor a Ciutadella per intentar esquivar la policia amb sis tipus de drogues damunt

L'home, de 45 anys, va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia, però en la de detecció d'estupefaents va donar positiu...