espanya

El “gran pacte” de Pedro Sánchez

El president del Govern central ha convocat "tots el que estiguin dispostos a col·laborar" la setmana que ve per a una primera reunió

Detall de les mans del president del Govern central, Pedro Sánchez, aquest dijous al Congrés dels Diputats. /EFE


El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dijous al Congrés dels Diputats “un gran Acord Nacional per a la Reconstrucció econòmica i social en el qual hi participin totes les forces dispostes a col·laborar, partits polítics per descomptat, però també empresaris i sindicats, i per descomptat les CCAA. Els propòs un “Gran Pacte per la reconstrucció econòmica i social d’Espanya”.

Sánchez demana avui la segona pròrroga de l’estat d’alarma. La sessió d’aquest dijous és la tercera en un mes amb l’hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat. Ho han demanat un total de 307 diputats en una Cambra de 350. En aquesta, el president espanyol ha demanat a la Unió Europea mesures “que donin suport a l’endeutament dels estats”.

En la seva intervenció a l’inici del ple que debat aquesta pròrroga, Sánchez ha assenyalat que és “una evidència inqüestionable” que l’estat d’alarma està funcionant, i ha recalcat que les dades de la pandèmia, “amb tota la prudència”, comencen a ser “encoratjadores” i, després de la primera etapa de l’emergència, “comencem la segona: doblegar la corba”.

Per tot això, el president ha convocat els líders de les forces parlamentàries la setmana que ve per a una primera reunió. “Integrarem en aquest acord els agents socials i els presidents autonòmics. Tots estem cridats a aquests Pactes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

70 brots s’acumulen ja des de l’inici de la nova normalitat

45 d'ells encara estan actius, la majoritàriament controlats. En només 15 dies s'han detectat devers 1.000 positius, 900 d'ells encara...

Confinen 70.000 persones pel brot de La Marinya (Lugo)

La mesura afecta 14 municipis. No s'hi podrà entrar o sortir sense justificació