espanya

El “gran pacte” de Pedro Sánchez

El president del Govern central ha convocat "tots el que estiguin dispostos a col·laborar" la setmana que ve per a una primera reunió

Detall de les mans del president del Govern central, Pedro Sánchez, aquest dijous al Congrés dels Diputats. /EFE


El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dijous al Congrés dels Diputats “un gran Acord Nacional per a la Reconstrucció econòmica i social en el qual hi participin totes les forces dispostes a col·laborar, partits polítics per descomptat, però també empresaris i sindicats, i per descomptat les CCAA. Els propòs un “Gran Pacte per la reconstrucció econòmica i social d’Espanya”.

Sánchez demana avui la segona pròrroga de l’estat d’alarma. La sessió d’aquest dijous és la tercera en un mes amb l’hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat. Ho han demanat un total de 307 diputats en una Cambra de 350. En aquesta, el president espanyol ha demanat a la Unió Europea mesures “que donin suport a l’endeutament dels estats”.

En la seva intervenció a l’inici del ple que debat aquesta pròrroga, Sánchez ha assenyalat que és “una evidència inqüestionable” que l’estat d’alarma està funcionant, i ha recalcat que les dades de la pandèmia, “amb tota la prudència”, comencen a ser “encoratjadores” i, després de la primera etapa de l’emergència, “comencem la segona: doblegar la corba”.

Per tot això, el president ha convocat els líders de les forces parlamentàries la setmana que ve per a una primera reunió. “Integrarem en aquest acord els agents socials i els presidents autonòmics. Tots estem cridats a aquests Pactes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

51.482 professionals sanitaris infectats des de l’inici de la pandèmia

La xifra total de positius acumulats arriba als 238.564, dels quals 2.951 han estat diagnosticats en la darrera setmana

39 persones han mort de coronavirus en els últims set dies a Espanya

A més, s'han confirmat 187 nous casos respecte a aquest dijous, per a un total de 238.564 positius

ERO a la fàbrica de Ford d’Almussafes

350 treballadors es quedaran sense feina

Vicenç Vidal reclama a Montero mesures per fer front a la possible caiguda del 30% del PIB

Durant la Comissió de Finances al Senat, el senador autonòmic ha reclamat l'aprovació de la part fiscal del REB