El jutge Miquel Florit, processat pel cas dels mòbils requisats als periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press

El jutge podria haver prevaricat i violat el secret professional

El+jutge+Miquel+Florit%2C+processat+pel+cas+dels+m%C3%B2bils+requisats+als+periodistes+de+Diario+de+Mallorca+i+Europa+Press

La magistrada Felisa Vidal diu que les resolucions de Miquel Florit no estan suficientment argumentades. Sobretot perquè afecten drets tan fonamentals com el secret professional dels periodistes. Diu que s’haguessin pogut prendre aquestes mesures contra els presumptes autors de les filtracions, no contra els periodistes perquè hagués resultat manco “gravós i igualment útil”. Recorda que la protecció de les fonts professionals és un dels pilars de la llibertat de premsa i no protegir-la pot disminuir el seu paper indispensable de “ca guardià”. Per tant, diu la interlocutòria, no era procedent adoptar la mesura de requisar els dispositius mòbils dels periodistes Kiko Mestre i Blanca Pou. Afecten drets fonamentals com la inviolabilitat del domicili, el ja mencionat secret professional, el secret de les comunicacions i el dret a la intimitat.

La magistrada creu que l’argumentació de Florit en la seva interlocutòria de requisa del desembre de 2018 no justifica la ingerència en aquests drets i que les mesures adoptades excediren els límits legals establerts per a la investigació d’un delicte. La resolució, conclou, va ser injusta i donaria lloc també a un delicte de prevaricació. Aquesta decisió de jutjar  Florit no és ferma. Hi ha un termini de deu dies per obrir judici oral o ser sobresegut i es pot recórrer.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

ASHOME xifra en uns 60 milions d’euros l’impacte hoteler de la fallida de Thomas Cook fins al 2020

Des de la patronal, contemplen la possibilitat que alguns establiments facin tancaments anticipats aquesta temporada

Menorca obrirà una oficina d’assessorament energètic

Dos enginyers i un economista assessoraran ajuntaments, empreses i particulars

Més a prop dels Jocs Olímpics

Cintia Rodríguez, Nicolau Mir i Adrià Vera, convocats per al Mundial que atorga la classificació per a Tòquio 2020