El jutge Miquel Florit, processat pel cas dels mòbils requisats als periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press

El jutge podria haver prevaricat i violat el secret professional

El+jutge+Miquel+Florit%2C+processat+pel+cas+dels+m%C3%B2bils+requisats+als+periodistes+de+Diario+de+Mallorca+i+Europa+Press

La magistrada Felisa Vidal diu que les resolucions de Miquel Florit no estan suficientment argumentades. Sobretot perquè afecten drets tan fonamentals com el secret professional dels periodistes. Diu que s’haguessin pogut prendre aquestes mesures contra els presumptes autors de les filtracions, no contra els periodistes perquè hagués resultat manco “gravós i igualment útil”. Recorda que la protecció de les fonts professionals és un dels pilars de la llibertat de premsa i no protegir-la pot disminuir el seu paper indispensable de “ca guardià”. Per tant, diu la interlocutòria, no era procedent adoptar la mesura de requisar els dispositius mòbils dels periodistes Kiko Mestre i Blanca Pou. Afecten drets fonamentals com la inviolabilitat del domicili, el ja mencionat secret professional, el secret de les comunicacions i el dret a la intimitat.

La magistrada creu que l’argumentació de Florit en la seva interlocutòria de requisa del desembre de 2018 no justifica la ingerència en aquests drets i que les mesures adoptades excediren els límits legals establerts per a la investigació d’un delicte. La resolució, conclou, va ser injusta i donaria lloc també a un delicte de prevaricació. Aquesta decisió de jutjar  Florit no és ferma. Hi ha un termini de deu dies per obrir judici oral o ser sobresegut i es pot recórrer.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Comencen les obres del pont que connectarà l’autopista d’Inca amb Lloseta

Són les primeres bigues del que serà el pont d'accés des de l'autopista d'Inca a Lloseta. Un dels objectius és...

Teràpia al camp d’Eivissa per recuperar la memòria

A Can Puvil, Sant Josep, Marina Cardona s'ha retrobat amb els majors que han estat els seus pacients durant anys

Els Mossos segueixen cercant el germà de la menor assassinada a Mataró

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha subrratllat que volen protegir-lo, no detenir-lo

El sindicat UOB reclama a la Conselleria d’Educació un local més gran a Mallorca

També demanen la cessió d'un local a Menorca i Eivissa