El jutge Miquel Florit, processat pel cas dels mòbils requisats als periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press

El jutge podria haver prevaricat i violat el secret professional

El+jutge+Miquel+Florit%2C+processat+pel+cas+dels+m%C3%B2bils+requisats+als+periodistes+de+Diario+de+Mallorca+i+Europa+Press

La magistrada Felisa Vidal diu que les resolucions de Miquel Florit no estan suficientment argumentades. Sobretot perquè afecten drets tan fonamentals com el secret professional dels periodistes. Diu que s’haguessin pogut prendre aquestes mesures contra els presumptes autors de les filtracions, no contra els periodistes perquè hagués resultat manco “gravós i igualment útil”. Recorda que la protecció de les fonts professionals és un dels pilars de la llibertat de premsa i no protegir-la pot disminuir el seu paper indispensable de “ca guardià”. Per tant, diu la interlocutòria, no era procedent adoptar la mesura de requisar els dispositius mòbils dels periodistes Kiko Mestre i Blanca Pou. Afecten drets fonamentals com la inviolabilitat del domicili, el ja mencionat secret professional, el secret de les comunicacions i el dret a la intimitat.

La magistrada creu que l’argumentació de Florit en la seva interlocutòria de requisa del desembre de 2018 no justifica la ingerència en aquests drets i que les mesures adoptades excediren els límits legals establerts per a la investigació d’un delicte. La resolució, conclou, va ser injusta i donaria lloc també a un delicte de prevaricació. Aquesta decisió de jutjar  Florit no és ferma. Hi ha un termini de deu dies per obrir judici oral o ser sobresegut i es pot recórrer.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Les goteres de l’aula de tecnologia de l’IES Felanitx espenyen el material

El centre ho ha posat en coneixement de la Conselleria d'Educació, però encara no està decidit com abordar la deficiència

l’Ajuntament de Palma vol potenciar el catàleg de comerços emblemàtics

Cada any es revisa i ara el conformen 90 establiments

Carme Riera és nomenada Tafonera Major 2019-2020

La D.O. Oli de Mallorca vol reconèixer la seva sensibilitat en la promoció de la cultura de l'oli i l'oliva de l'illa

Inicien les tasques per tancar el Sindicat de Felanitx

El Consell de Mallorca vol convertir-lo en un centre artístic amb projecció internacional, lligat a la figura de Miquel Barceló.