El Llevant, pròxim rival del Mallorca, acaba golejat a Vila Real per 5 a 0

Els granotes reben el Mallorca dissabte a les 14:00 a València

04/01/2022

/Villarreal Cf.

18

El Vila-real va golejar amb comoditat a un fràgil Llevant en una trobada resolta en una primera part en la qual no va donar opció a un rival que quan va voler no va poder i que va acusar molt la condició de cuera, que no coneix la victòria en el campionat i que s’enfonsa cada vegada més en cada jornada.

Els gols de Dia, Pau Torres i Gerard Moreno van deixar clara la diferència entre tots dos conjunts abans del descans com a fruit del joc desenvolupat pel conjunt local i en la segona part Trigueros i novament Gerard van arrodonir el marcador malgrat les bones parades del meta visitant Aitor Fernández.

La consistència local, que va segellar la seva quarta victòria seguida, va contrastar amb la feblesa un equip que no ha estat capaç d’aixecar cap i que va oferir en La Ceràmica una de les seves pitjors imatges de la temporada davant un rival que no li va concedir res.

La tendència de la trobada va quedar marcada molt aviat amb els dos tants aconseguits pels locals en el primer quart d’hora de joc, que van arribar en accions en les quals el futbol ofensiu de l’equip de Unai Emery es va trobar amb fragilitat defensiva dels visitants.

Dia va cabotejar amb comoditat el 1-0 als vuit minuts i cinc després, a la sortida d’un córner, Pau Torres va aconseguir en el segon pal el 2-0 que donava tranquil·litat al Vila-real i reduïa molt les opcions de sumar per al Llevant.

A la diferència en el marcador es va unir la comoditat amb la qual el conjunt local evolucionava sobre el terreny de joc davant un Llevant incapaç de donar-li rèplica i que va limitar les seves dues úniques opcions de gol a sengles penetracions per la banda de Jorge de Fruits, encara que sense recompensa.

La superioritat local era indiscutible i la incapacitat dels homes de Alessio Lisci per a trobar solucions a l’allau del seu oponent no feia presagiar una millora.

A això es va unir ja prop del descans l’acció individual de Gerard Moreno que va posar el 3-0 en el marcador i que va semblar donar per tancat la trobada més fins i tot que pel resultat, per les sensacions ofertes per un i un altre equip.

Després del descans, el Llevant va sortir amb la idea de no concedir les facilitats del primer període com a únic camí per a ficar-se en la trobada sempre que una certa millora fos acompanyada d’un gol matiner. No obstant això, va estar més a prop el 4-0 en un cop de cap de Trigueros al qual Aitor va respondre amb una gran aturada (m.54).

Fins a aquest moment, el Vila-real es dedicava a contemporitzar, a un sofrir i a tractar de tenir controlat al seu oponent perquè passessin les menys coses possibles en el terreny de joc i les poques que passaven, encara que sense la intensitat del primer període, es donaven en l’àrea levantinista.

Les aturades d’Aitor van ser les accions més destacades del segon període en el qual el conjunt local tractava d’ampliar el seu avantatge, però conscient que el treball ja estava completat

Una pèrdua en la sortida de pilota, va permetre que Manu Trigueros fes en un tret llunyà el 4-0 i confirmés un triomf que per la diferència mostrada fins llavors per tots dos equips havia quedat ratificada amb independència del marcador, encara que faltava el 5-0 reeixit per Gerard a passada de Yeremi Pi.