economia

El lloguer d’autocaravanes es multiplica per cinc per parts dels illencs

El sector, que està en auge, reclama més infraestructures i càmpings autoritzats perquè a Mallorca no n'hi ha cap

Imatge d'Alcanada, Alcúdia.


Els residents opten enguany per passar les vacances a les Illes amb autocaravana i càmpers per mor de la pandèmia. Segons l’empresa Lazy Bus, 5 de cada 10 clients són residents aquest estiu mentre que l’any passat només era un de cada 10. Una de les sòcies de l’empresa, ubicada a Felanitx, Jill Wilkman, assegura que alguns residents que han provat aquesta experiència “els ha agradat tant que han decidit comprar-ne una”.

Tot i que la demanda del lloguer de residents ha incrementat molt, en general les reserves han caigut a la meitat respecte d’altres estius per mor de la pandèmia i la manca de turisme. Tot  i això, el sector està en auge i de moda. L’any passat, les matriculacions varen créixer a tot l’Estat per sisè any consecutiu, segons l’Associació Espanyola de la Indústria i el comerç del caravaning.

Acampar està prohibit

Aquest turisme topa amb el problema que a les Balears per llei està prohibida l’acampada. Les autocaravanes, caravanes i les furgonetes càmpers no tenen cap càmping autoritzat amb els serveis mínims bàsics a Mallorca i només disposen d’àrees de descans. Per tant, aquest vehicles només poden aparcar però no poden acampar i treure cadires i taules perquè així ho prohibeix la normativa.

L’Associació Balear Cultural de Temps Lliure d’Autocaravanisme Es Siurell (ABACES) reclama infraestructures adaptades com un càmping autoritzat. Expliquen que se senten “molt desprotegits” i reivindiquen la regulació però no la limitació. El president d’ABACES, Miquel Toni Vidal, critica que “l’ajuntament i el Consell insular s’omplen la boca de promeses però no fan cap infraestructura per a nosaltres, que som un turisme responsable amb la natura i un turisme que deixa doblers a l’illa”.

L’activitat de les autocaravanes i càmpers està regulada per cada ajuntament a través d’ordenances municipals. El consistori d’Alcúdia treballa en un projecte per ubicar un càmping autoritzat al municipi i descongestionar la platja d’Alcanada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El govern central intensifica les negociacions per salvar Air Europa

A més, Air Europa també està immersa en el procés de venda a Ibèria

L’Hotel Aguamarina de Menorca tanca 30 dies després d’obrir les portes per manca de clients

Els darrers turistes britànics van ser repatriats dimarts passats en un vol xàrter

Les víctimes econòmiques de la Covid-19: un centenar d’establiments tancats i una allau de deutes pels altres

"Dos mesos després del confinament ens trobem sense ingressos i acumulant factures"

Els aeroports de les Illes registren prop de 1.800 vols aquest cap de setmana

1.158 seran internacionals i altres 640 nacionals, segons les dades facilitades per AENA. En concret, aquest dissabte s'espera que els...