X

El lloguer turístic vacacional de Menorca fregarà la plena ocupació al juliol i agost, però preocupa setembre

Professionals del sector també detecten un escurçament de l'estada i l'increment de contractació de darrer minut

01/07/2023

El lloguer turístic vacacional de Menorca fregarà la plena ocupació al juliol i agost, però preocupa setembre

En aquests moments a Menorca hi ha 5.800 habitatges de lloguer turístic vacacional legals. Un tipus d’allotjament que, amb més de 30.000 places reglades, ja representen més d’una tercera part del total de llits turístics. El director de 3Villas Lloguer Vacacional, Rafael Le-Senne, exposa que viuen una temprada no tan bona com la de l’any passat, però similar a les darreres prepandèmia.

Representants del sector calculen que al juny, juliol i agost l’ocupació superarà el 90%, mentre que al maig es va situar entorn del 60%. De cara a la darrera part de la temporada hi ha encara una certa incògnita, però preocupa que al setembre no s’assoleixi ni la meitat de l’ocupació. De moment, sembla que hi ha un factor del temps de pandèmia que es consolida: la contractació de darrer minut.

Un altre aspecte que s’està detectant enguany és que les estades són més curtes, d’uns cinc dies de mitjana; mentre que el preu mitjà d’aquests tipus d’allotjament s’hauria incrementat entorn d’un 6,5% respecte a fa un any.

01/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT