eivissa

El MAEF i altres museus eivissencs reobren amb entrada gratuïta

Al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera s'han hagut d'ajustar a les mesures d'higiene recomanades per combatre la Covid-19

El+MAEF+i+altres+museus+eivissencs+reobren+amb+entrada+gratu%C3%AFta

Els principals museus i sales d’exposicions de les Pitiüses han reobert aquesta setmana de fase 2. Al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, que rep uns 18.000 visitants anuals, s’han hagut d’ajustar a les mesures de seguretat i higiene recomanades per combatre la Covid-19.

Els primers visitants del museu i jaciment de la Via Romana han notat els canvis. Només entrar han de passar per una estació de neteja, per fer net mans i soles de les sabates. S’ha d’accedir amb mascareta i respectar les indicacions per entrar i sortir de cada sala, respectant sempre els dos metres de distància i atenent les recomanacions del personal del museu.

L’horari d’obertura s’ha limitat a quatre hores, de deu del matí a dues del migdia, amb preferència pels majors de 65 anys durant les dues primeres hores. La capacitat, de 350 visitants, queda reduïda a la meitat en la fase 2. Els darrers tres anys el MAEF ha rebut 18.000 visitants l’any.

Quan Eivissa entri en fase 3 el Museu podrà organitzar per fi visites guiades i conferències, de moment amb límit d’assistència. Mentrestant, el Govern està ampliant les passarel·les de fusta que condueixen el visitant fins als hipogeus de la necròpoli, guanyant espai museístic i vistes a Dalt Vila. A pocs centímetres de la superfície ha aparegut un enterrament infantil en àmfora púnic, probablement del segle IV abans de Crist. Amb les restes hi han descobert dos amulets de més de 2.300 anys d’antiguitat. L’entrada, com a la resta de museus de les Pitiüses, serà de moment gratuïta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta un pressupost per fer front a les conseqüències de la pandèmia

Aquest serà de 102 milions d'euros el 2021, un 14% més que enguany.

Una aplicació de mòbil per reactivar l’oci nocturn

Podria validar l'entrada a recintes a persones vacunades o que donin negatiu en tests d'antígens o PCRs