El Mallorca, convidat de pedra a la festa de Jorge Molina

4-1 per al Granada amb hattrick del davaner d'Alcoi i dues dianes en contra al temps afegit

19/12/2021

10

El Mallorca ha pagat molt cares les errades pròpies i, fins i tot,  les alienes. Acaba de la pitjor manera un 2021 que sempre serà el del retorn a Primera on viu una situació classificatòria relativament còmoda. Però avui al  Nuevo Los Cármenes, l’equip ha pagat les errades infantils que han desnivellat el matx. La primera de totes ha estat la del coreà Kang in Lee que perd una pilota al mig del camp i provoca un contraatac letal conduït per Luis Suárez i definit per Jorge Molina que començava així el seu millor partit de la temporada. Era el minut 19.

La resposta del Mallorca només s’ha torbat quatre minuts. Gran canvi de joc de Take Kubo (brillant a la primera part, intrascendent a la segona), la pilota arriba a Jaume Costa que centra i Dani Rodríguez arribant des de darrera fa amb el cap el gol de l’empat. La celebració reflecteix la gran jugada amb Dani agraïnt la passada a Costa que, a la vegada, agraïa la que havia rebut de Kubo. El Granada rep el cop i s’aixeca i agobia el Mallorca amb ocasions molt clares. Reina atura un xut de Machís i el rebuig el desaprofita Luis Suárez amb tot a favor. I a la mitja hora de partit és el travesser qui salva al Mallorca després d’un bon cop de cap del central Germán.

Abans d’acabar la primera part, primera i única connexió de la dupla asiàtica que ha jugat d’inici per segona vegada aquesta temporada després de fer-ho al Santiago Bernabéu. La combinació culmina amb una centrada de Kubo que deixa passar Kang in Lee i la jugada acaba amb un xut desviat de Dani Rodríguez.

La segona part ha començat amb manco ritme, com si el respecte s’hagués apoderat del joc, Luis García tracta de tapar forats i al minut 59 lleva Kang in Lee per donar entrada Antonio Sánchez. Coses del futbol, per aquesta banda arriba, dos minuts després del canvi, el 2-1. Carlos Neva supera per velocitat Maffeo i la seva centrada arriba a Machís, el veneçolà remata molt malament amb la sort pels andalusos que el seu misto es converteix en una assistència per a Molina, que torna a marcar. El Mallorca queda una bona estona en estat de shock, no hi ha reacció al segon gol fins que al minut 89, el partit torna a agafar velocitat i passen coses una darrera l’altra. Primer una jugada amb dos suplents mallorquinistes com a protagonistes. Internada de Brian Oliván i Fer Niño envia la pilota als níguls amb tot a favor. L’esperança de sumar s’esvaïa fins que al minut 91 el Mallorca té una falta a favor per poder penjar la pilota. Un bon motiu per creure perquè enguany sí, el Mallorca és un perill a pilota aturada. Però Salva Sevilla decideix treure ràpidament per sorprendre el rival que no només no cau en la trampa sinó que elabora un contraatac per a sentenciar el matx amb un altre gol del veterà Jorge Molina que acaba l’any amb un hattrick. Partit sentenciat i el Mallorca amb ganes d’acabar un duel que ja no duria res positiu. Això ho ha aprofitat el Granada per fer el quart i provocar una ferida més grossa i potser un resultat massa abultat però una victòria en tot cas merescuda. Antonio Puertas és qui aprofita una nova assistència de Luis Suárez per provocar la segona golejada més important de la temporada per al Mallorca.

La següent cita ja serà el 2022, el 2 de gener, el dia que el Barça torna a Son Moix.