Festa incompleta al nou Son Moix

El Mallorca ha empatat contra el Celta (1-1) en el dia de la reinauguració de l'estadi; el partit s'ha complicat al minut 10 amb el gol de Iago Aspas

13/01/2024

29

El Mallorca no ha pogut completar la festa de la inauguració de Son Moix amb una victòria. El conjunt de Javier Aguirre no ha pogut passar de l’empat contra el Celta (1-1) en un partit en què s’han avançat els gallecs amb un gol de Iago Aspas. Cyle Larin ha marcat l’empat just abans del descans i ha tengut bones opcions de marcar al segon temps.

Ha estat un dia històric a Son Moix i, després de les celebracions per la reinauguració de l’estadi, el Mallorca ha botat a la gespa amb la intenció d’allargar la festa amb una victòria. Els vermells, amb Lato i Copete a l’alineació, han encaixat un cop ben aviat. 10 minuts després de l’inici, Maffeo no acaba de rebutjar la pilota, Larsen la roba i assisteix Iago Aspas, que remata de primeres per superar Rajkovic.

A partir del gol, el Mallorca ha tancat el Celta dins la seva àrea. Al minut 14, Antonio Sánchez peca d’individualista i remata molt fluix davant la porteria de Guaita. També ho ha intentat Larin amb una ocasió molt clara al minut 23. Arriba Lato fins a la línia de fons, la posa enrere i el canadenc l’envia alta.

El gol de l’empat ha arribat poc abans del descans. Al minut 43, Morlanes troba Gio González amb una gran passada, l’uruguaià guanya l’esquena a Manu Sánchez i aconsegueix entrar a l’àrea petita. Larin s’avança al seu marcador i posa l’empat. És el primer gol del Mallorca al nou Son Moix. El canadenc, amb targeta groga des del minut 37, s’ha jugat la segona quan s’ha atracat a la graderia per celebrar el gol amb l’afició.

A la represa, Miguel Rodríguez ha avisat amb un xut des de la frontal que se’n va desviat, però ha estat el Mallorca qui ha tengut una ocasió claríssima per marcar el segon dels vermells. Una centrada de Larin que no encerta a refusar Guaita i que a punt està per aprofitar Maffeo. Jailson ha hagut d’aparèixer per enviar la pilota a córner. Al minut 59, és Raíllo qui està a punt de marcar de cap després del servei d’una falta de Dani Rodríguez. La seva rematada surt desviada.

El Mallorca ha estat un autèntic malson per al Celta en aquests minuts. Al 62, Antonio Sánchez caça un refús després de dos córners consecutius i està a punt de marcar. I just després, Guaita atura una bona rematada de Larin, que havia quedat tot sol davant el porter valencià. Javier Aguirre ha començat a moure la banqueta. Primer, ha donat entrada a Sergi Darder per Samú Costa i, després, han entrat Abdon Prats i Mascarell per substituir Antonio Sánchez i Morlanes. I el primer que ha fet Abdon ha estat tocar la pilota per deixar Larin, novament, tot sol davant Guaita. El canadenc no ha aconseguit superar Guaita ni en aquesta acció ni en la que ha arribat poc després. El davanter ha volgut ajustar la pilota al primer pal amb un xut ras, però s’ha trobat la mà del porter del Celta.

I del perill constant a l’àrea gallega a un bon ensurt a la del Mallorca al minut 89. Copete fa una falta a la frontal que servei Renato Tapia. El seu lliure directe supera la barrera i deixa clavat Rajkovic. La pilota, però, no agafa la direcció de la porteria. El Mallorca ha cercat la victòria a la desesperada. Ho ha intentat Abdon des d’enfora al minut 92, però ha estat el Celta qui ha tengut la darrera en una contra que ha aturat Rajkovic.

Repartiment de punts que permet guanyar el Mallorca el golaveratge al Celta, un rival directe per a la permanència. Els vermells són catorzens amb 19 punts, mentre que els gallecs ocupen la setzena posició amb 17.