El Mallorca perd a Vila-real i encaixa la quarta derrota consecutiva a la lliga

Els gols de Russo en pròpia, Trigueros i Dani Parejo condemnen el conjunt vermell

22/01/2022

Luís García Plaza: “No hi ha excuses”

Era una de les grans incògnites i poc abans de començar el partit a l’estadi de la Ceràmica s’ha desvetllat. El porter Sergio Rico ha quedat a la banqueta i el seu debut amb la camiseta del Mallorca haurà d’esperar. El tècnic Luis Garcia Plaza ha donat continuïtat a Leo Román, fix sota pals als darrers 3 partits entre lliga i Copa. Dels 11 elegits pel tècnic mallorquinista, destaca també la presència del davanter Abdón Prats. El seu bon partit contra l’Espanyol a la Copa li ha servit per convèncer Luis Garcia. L’absència de Gerard Moreno ha estat la gran novetat a l’equip titular del Vila-real. El davanter, pitxitxi amb 8 gols, ha quedat a darrera hora fora de la convocatòria del conjunt groguet per problemes físics.

Ja havia avisat Luis Garcia Plaza que esperava un partit molt complicat, sobretot perquè aquesta temporada el Vila-real s’ha mostrat gairebé inexpugnable dins el seu estadi, on ha sumat la majoria dels seus punts. I vists els primers minuts, no s’equivocava. El conjunt groguet ha dominat el joc durant els primers compassos i al minut 11 ha arribat el primer gol. Franco Russo intenta desviar una centrada de Pedraza, però acaba enviant la pilota al fons de la xarxa. Dos minuts després, podria haver arribat el segon del submarí groc. Aquesta vegada, però, Leo Román atura sense problemes el xut de Moi Gómez. Es complia el primer quart d’hora d’un partit que es posava molt costa amunt pel Mallorca.

La primera aproximació amb un cert perill a la porteria de Rulli arriba al minut 18. La jugada neix a les botes de Take Kubo. Centrada del japonès i rematada de cap d’Amath que atrapa sense problemes el porter del Vila-real. Els vermells començaven a donar senyals de vida, i això ja era una bona notícia. La reacció del conjunt mallorquinista s’ha esvaït de cop amb una contra de llibre que ha suposat el segon gol del Vila-real. Minut 34. Centrada al cor de l’àrea de Pedraza que Manu Trigueros defineix a la perfecció.  Una falta a favor del Mallorca acaba amb un gol en contra per a l’equip de Luis Garcia que es quedava sense idees i partia cap al vestidor.

La segona part ha començat sense canvis a cap dels dos equips. Després d’uns minuts de certa tranquil·litat, el Vila-real ha recuperat la possessió. L’equip d’Unai Emery mostrava la seva superioritat, sobretot a les jugades per banda esquerra. Una situació que ha obligat Luis Garcia a moure fitxa. Antonio Sánchez i Fer Niño han substituït Abdón i Amath, que s’han retirat del terreny de joc. Just trepitjar la gespa Niño ha gaudit d’una claríssima ocasió de gol després de quedar tot sol a l’àrea petita. Centrada de Pablo Maffeo i rematada del cap del davanter que surt desviada per centímetres. El Mallorca, almanco, començava a crear perill. Pocs minuts després, el conjunt vermell ha tornat a moure la banqueta. Kubo i Íñigo Ruiz de Galarreta s’han retirat; Kang In Lee i Salva Sevilla han botat al terreny de joc en un nou intent a la desesperada de poder somiar en una remuntada que cada vegada semblava més impossible. Al minut 75, el Mallorca exhauria els canvis amb l’entrada del davanter Ángel Rodríguez.

Tot i tenir tota la pólvora damunt la gespa, el Mallorca ha tornat a tenir més d’un ensurt que ha quedat en un no-res gràcies a Leo Román. El porter del Mallorca ha tret una mà prodigiosa per desviar un potent xut d’Alberto Moreno i evitar el tercer gol del conjunt groguet. Tot i estar descol·locat, el conjunt de Luis Garcia també ha pogut marcar. Aquesta vegada és Ángel qui perdona. El davanter canari no ha sabut aprofitar una passada magistral de Salva Sevilla. El partit ha quedat vist per a sentència al minut 85 amb l’expulsió de Franco Russo per doble groga. El central argentí comet penal sobre Jackson i Parejo no falla des dels 11 metres. El 3 a 0 seria ja definitiu. En anècdota queda el xut al pal de Pablo Maffeo a pocs minuts per al final.

Partit per oblidar del Mallorca que segueix sense reaccionar a la lliga, on ja acumula 4 derrotes consecutives. L’equip vermell es complica la vida i, ara mateix, queda a les portes de les posicions de descens.