El Mallorca perd una bona ocasió per encarrilar la permanència amb una derrota contra l’Atlètic de Madrid

El conjunt de Javier Aguirre cau 0-1 i desaprofita la derrota del Cadis per posar més distancia amb el descens, que continua a sis punts

04/05/2024

El Mallorca continua a sis punts del descens després de perdre 0-1 davant l’Atlètic de Madrid a Son Moix. El conjunt vermell s’ha vist superat per l’equip matalasser, que s’ha avançat al minut cinc de partit gràcies a un gol de Rodrigo Riquelme.

Amb la derrota del Cadis per 3-0 davant el Reial Madrid, ja campió, el Mallorca ho tenia tot a favor per deixar pràcticament fermada la permanència, però ha deixat escapar l’oportunitat. Amb Abdón i Darder a l’onze, els vermells no han tengut temps per mostrar el seu potencial ofensiu. L’Atlètic ha copejat ben prest, al minut 5. Rodrigo Riquelme agafa una pilota a frontal, fa la mitja volta i treu un xut ras que sorprèn Predrag Rajkovic.

El gol dels matalassers ha estat una poalada d’aigua freda per al Mallorca, que ha cercat reaccionar aviat. Ho ha intentat Raíllo de cap just després d’una pilota posada per Darder, però la rematada del capità surt desviada. Després de la irrupció d’un aficionat amb una pancarta, el Mallorca ha seguit cercant la portería rival, però sense generar perill clar.  Sí que ho ha fet Mario Hermoso amb una pilota al pal al minut 31. L’acció ha generat els primers xiulets a Son Moix, que s’han intensificat amb una acció de perill de Lino dins l’àrea vermella. El Mallorca ha aturat momentàniament l’allau ofensiva amb un córner que ha servit Darder i que ha obligat Oblak a treure els punys per evitar la rematada de Muriqi. Era el minut 34 i dos minuts més tard arribava un nou ensurt per als vermells. Errada clamorosa de la defensa que deixa la pilota dividida entre Rajkovic i Llorente i que ha guanyat el porter del Mallorca. La jugada més perillosa dels vermells ha arribat al minut 38, una pilota que posa Darder, pentina Muriqi i atura Oblak. Però ha estat l’Atlètic l’equip més incisiu als darrers minuts i, fins i tot, ha demanat un penal per mans dins l’àrea de Mascarell abans del descans.

Als deu minuts de la represa ha pogut arribar el segon dels matalassers. Errada de Raíllo i Correa la deixa per a Llorente, que encara el mà a mà davant Rajkovic. El seu xut, però, surt desviat.  I al 56 ha arribat l’ocasió més clara del partit per al Mallorca, un xut enverinat de Darder des de la frontal que obliga Oblak a estirar-se per enviar la pilota a córner. Javier Aguirre ha començat a moure la banqueta i han sortit Maffeo i Abdón i han entrat Morlanes i Larin. I precisament el davanter canadenc ha estat el millor del Mallorca a la recta final. Després d’una caiguda a l’àrea de Lino que ha reclamat l’Atlètic de Madrid, Larin ha encadenat una sèrie d’ocasions de perill. Al 79, Oblak ha d’enviar una pilota del davanter a córner després d’un xut al primer pal. El Mallorca ha esgotat els canvis per mirar de trobar l’empat. A les substitucions de Dani Rodríguez i Valjent per Radonjic i Gio González s’hi ha afegit la de Mascarell per Javi Llabrés. El mallorquí, precisament, ha servit un córner que ha rematat Larin per damunt de la portería. Ha cercat el gol a la desesperada el conjunt vermell als darrers minuts de partit, però sense encert.

Nova derrota del Mallorca, que rebrà la Las Palmas a sis punts del descens. Els vermells i els canaris acumulen les pitjors ratxes de Primera Divisió. Dissabte a les 14.00 h es veuran les cares a Son Moix.