El Mallorca suma una victòria vital per creure en la permanència

El triomf per 2-1 contra l'Alabès deixa els vermells amb 32 punts i provisionalment fora del descens

19/04/2022

11

La festa a Son Moix ha començat amb el protagonisme d’un convidat no desitjat: l’Alabès. Al minut 5, Lejeune marca per als vitorians a la sortida d’un córner. El central no ho aconsegueix a la primera, però sí a la segona. Però aquest era el dia del Mallorca, i el VAR anul·la la jugada per mans prèvies a la rematada.

Els vermells han aprofitat la vida extra. Del 0 a 1 s’ha passat a l’1 a 0. Al minut 11, Abdón, que gaudia dels primers minuts amb Aguirre, ha avançat els mallorquins amb una rematada de qualitat. Segon gol del mallorquí a Primera. Salva Sevilla centra, Oliván pentina la pilota, Maffeo assisteix i el dimoni d’Artà no perdona.

Al 34, Edgar Méndez ha posat a prova Rico, que atura sense dificultats el seu xut des de fora de l’àrea. Poc després, ha estat Escalante qui ha cercat la porteria del porter andalús, però la seva rematada de cap surt desviada.

Rico tampoc no ha necessitat lluir-se en una nova arribada de l’Alabès. Al minut 43, Joselu envia la pilota a les mans de l’ex del PSG.

Just abans del descans, al 49, ha arribat un d’aquells gols psicològics. El Mallorca ha ampliat la distància al marcador amb una jugada del futbol més antic. Servei de banda d’Oliván, Dani Rodríguez guanya el duel aeri dins l’àrea i Muriqi fa la resta. És el quart gol del Pirata des que va fitxar al mercat d’hivern. Pacheco no pot fer res davant el seu xut creuat.

A la segona part, l’Alabès, sobretot amb Joselu, ha demostrat que volia lluitar per l’empat. Rico atura el primer intent del pitxitxi dels vitorians. Al 68, doble canvi al Mallorca. Entren Gio i Kang i surt un dels golejadors de la nit, Abdón i Brian Oliván, que s’ha retirat tocat. Al minut 73, entre Joselu, Raíllo i la mala sort ha arribat el 2 a 1. El davanter centra des de la dreta i el central envia la pilota al fons de la seva porteria.

Amb 15 minuts per davant més els 8 d’afegits, ha tocat patir. Al 83 Muriqi ha vist una targeta groga que li impedirà jugar al Camp Nou. Poc després, Fer Niño ha pogut sentenciar el duel amb aquest mà a mà. Pacheco atura una acció que, a més, hauria estat fora de joc.

I aquesta jugada al minut 96 ha estat a punt de silenciar Son Moix. Joselu xuta, la defensa bloqueja, i la sèrie de rebots acaba en només un ensurt per als mallorquins.

El Mallorca pateix, però guanya la seva final. Els d’Aguirre dormen fora de les posicions de descens.