X

El Mercat de Pere Garau, pendent d’una futura reubicació de les paredetes

L' Ajuntament de Palma està estudiant com reubicar totes les paradetes per evitar aglomeracions

26/05/2020

El Mercat de Pere Garau, pendent d’una futura reubicació de les paredetes

Juan Gabriel Bauzá

Amb l’entrada  a la fase 2 del desconfinament a més d’aixecar-se algunes restriccions a les platjes, a les piscines i al sector de la restauració. Els mercats tradicionals també es veuen afectats.  Fins ara, només podien obrir les seves paradetes els placers que venien productes d’alimentació. Però des d’aquesta setmana, ja es poden incorporar les seccions no alimentàries a tots els mercats temporals de barri. Parlam per exemple  de les paradetes de roba i complements entre d’altres.

Una incorporació que no es farà tot d’una si no que es durà a terme de manera esglaonada. De fet, aquesta setmana el mercat de Santa Catalina, el de La Vileta, el del Rafal, el de Can Pastilla, el del Coll d’en Rebassa, el de s’Arenal i el de Son Ferriol. Són  dels pocs llocs de Palma on l’Ajuntament de Ciutat ha deixat muntar les paradetes que no venen productes alimentaris.

Segons els tècnics del Consistori palmesà on s’estan tenint  més problemes per determinar com incorporar de nou als placers que venien roba i d’altres complements és al Mercat Municipal de Pere Garau. Per això, des de l’Ajuntament de Palma estan fent un estudi de com i quan poder reincorporar-los, ja que en aquella zona els dies de mercat es produeix una alta massificació de persones en poc espai.

Les previsions apunten que es podria  tenir el mercat de Pere Garau  a ple rendiment durant la segona quinzena del mes de juny. I una de les possibilitats és que no tornin a coincidir els mateixos dies a l’exterior del mercat les paradetes d’alimentació amb les que no ho són.  El dimarts, dijous i dissabtes podrien muntar els venedors de fruites i verdures. I els dilluns, dimecres i divendres els venedors de roba i complements. Però aquestes són unes mesures que encara s’estan estudiant i que podrien donar els seus fruits a partir del mes que ve.


Escolta aquí l’entrevista completa d’IB3 Ràdio

 

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris