X

El mig segle de l’aventurera de la mar

Tita Llorens, la mestra de les proves en aigües obertes, compleix 50 anys en plena forma i amb èxits recents

11/08/2018

El mig segle de l’aventurera de la mar

Napoleó deia que la victòria és del més perseverant. En el cas de Tita Llorens la frase no pot ser més certa. Ella és la demostració que l’èxit es basa a insistir una vegada i una altra fins a superar tots els obstacles. La prova més clara ha estat el seu rècord històric en aigües obertes, després d’unir els 100 quilòmetres que separen per mar Xàbia d’Eivissa. La primera persona que ho aconsegueix, de fet, sense vestit de neoprè.

La veterana nedadora menorquina, tota una especialista en proves d’aigües obertes, ha aconseguit la fita després de tres intents, tot demostrant que sempre és massa d’hora per rendir-se. I és que, com més gran és l’esforç, més gran és la glòria.

En contemplar retrospectivament la seva gesta, les imatges de tantes hores de sacrifici i tantes renúncies sense recompensa immediata es barregen amb la satisfacció del triomf a la retina de la nedadora. Caure mil vegades i aixecar-se de nou. En això consisteix la vida.

Completar la travessa entre Eivissa i Xàbia és un triomf més en el compte de l’esportista balear, que dona nom a la Piscina Municipal de Ciutadella i que el passat primer de gener rebia el títol de nedadora més perseverant del món. Ja ho expressa la dita: tot és difícil fins que et proposes fer-ho.

11/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT