X

El misser de Matthias Kühn: “La sentència sobre Muleta II fa justícia i ens han donat la raó”

El Govern recorrerà la sentència del TSJIB que l'obliga indemnitzar l'empresari alemany amb 63,5 milions d'euros

31/01/2022

El misser de Matthias Kühn: “La sentència sobre Muleta II fa justícia i ens han donat la raó”

L’entitat promotora Birdie Son Vida va establir els carrers i alguns serveis bàsics als terrenys de Muleta II al Port de Sóller, però urbanísticament no es va arribar a desenvolupar mai. L’any 2008 el Govern del segon Pacte de Progrés va desclassificar les parcel·les i les va convertir en sòl rústic protegit. Ara, però, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) condemna el Govern a pagar una indemnització a l’empresari Matthias Kühn, de 63 milions i mig d’euros. El motiu és que l’any 2013, en temps de José Ramon Bauzá, el Govern va acordar amb la promotora retornar el caràcter urbà a Muleta II.

El TSJIB considera que l’Executiu va incomplir l’acord amb una de les promotores de Matthias Kühn. Un acord en el qual reconeixia com a sòl urbà els terrenys de la urbanització Muleta II de Sóller. El 2008 el Govern va desclassificar les parcel·les i va convertir-les en sòl rústic protegit. Ara, el Tribunal dona la raó a l’empresari alemany i diu que el Govern ha incomplert el compromís a què havien arribat. Per tant, ha d’ésser indemnitzat per danys i perjudicis.

El misser de Kühn, Miquel Ramis d’Atreflor, recorda la feina que hi ha rere aquesta sentència, ja que les reclamacions començaren el 2009. “La sentència fa justícia i ens han donat la raó”. Ramis d’Ayreflor assegura que el Govern del segon Pacte de Progrés era conscient del risc que suposava aquest canvi de sòl urbà a rústic. A més ha remarcat que el tribunal ha tengut en compte “els avants i enreres” que ha fet l’Executiu en qüestions de sòl. El misser ha afegit que eren coneixedors que els terrenys de Muleta ja tenien, gairebé, tots els serveis en marxa.

Mentrestant, el Govern expressa el seu màxim respecte a aquesta resolució judicial, tot i que no la comparteixen, per la qual cosa, interposaran un recurs de reposició, i si escau, de cassació.

31/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris