X

El model de Bosc de Posidònia de Pollença s’exporta a l’estranger

Les 2 hectàrees de plantes de Pollença han aferrat i ja s'ha notat un augment de fauna associada

13/07/2021

El model de Bosc de Posidònia de Pollença s’exporta a l’estranger

13

Continuen vives més del 90% de les plantes de posidònia sembrades pels científics de l’IMEDEA en la badia de Pollença, l’anomenat ‘Bosc Marí‘.
Malgrat que la posidònia creix molt a poc a poc i que els darrers esqueixos es fixaren al fons just l’any passat, la futura praderia ha aferrat bé i ja atreu vida. El científic que lidera el projecte, Jorge Terrados explica que si bé està enfora de tenir la riquesa d’una praderia madura, en els darrers mesos han pogut notar més abundància d‘epifauna.

Gràcies a la continuïtat de l’acord amb Red Eléctrica, que aportarà 200.000 euros, els pròxims 4 anys es podrà fer seguiment de com evoluciona el bosc marí de posidònia. A més, l’empresa ha posat en marxa un museu virtual amb informació sobre la planta.

L’experiència d’èxit de les Balears s’ha exportat ara a Còrsega, on científics de les illes han col·laborat amb diversos equips de França i Itàlia per recuperar la planta, que capta molt de CO2 i és responsable de la transparència de les nostres aigües.

És el projecte RENFORC, de la Universitat de Còrsega a la Reserva Natural des Bouches de Bonifacio. Aquesta zona ha patit una pèrdua del 16% de la praderia i ara fan una prova amb diverses metodologies de replantament per veure quina és la més eficient.

13/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT