X

El món sencer diu adeu a Akira Toriyama

El creador de "Dragon Ball" i "Dr. Slump" ha mort als 68 anys

08/03/2024

El món sencer diu adeu a Akira Toriyama

Aquesta sintonia ha marcat la infància i adolescència de tota una generació. “És part de la infància, de totes les nostres vides, és part de l’ensenyança de vida, Goku portava moltes coses i és el que ens transmetia Akira Toriyama“, diu emocionat un seguidor del japonès.

El món sencer s’ha despertat avui amb la notícia de la mort d’Akira Toriyama. “Bola de Drac” va ser la seva obra mestra, i es convertí en un fenomen que va moure masses. “Sense Dragon Ball no existiria el fenomen fan del manga” diu Mateu Balaguer, propietari de la llibreria Univers del Còmic.

El manga va arribar amb força al país gràcies a Toriyama. Un dels treballadors de la Llibreria Gotham de Palma recorda l’època en què s’intercanviaven fotocòpies “clandestines” de “Bola de Drac”. Eren molts els que corrien en sortir de l’escola per encendre el televisor i no perdre’s el nou capítol de “Dr. Slum”. I seguien amb passió les aventures de Goku i els seus amics. Molt abans del naixement d’IB3, aquestes històries arribaven a les Illes en català gràcies a TV3.

Toriyama ens deixa creacions úniques que ensenyaven valors com l’amistat, la lleialtat i la família. Ara, vola amunt, sempre amunt.

08/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris