El nombre de llars a les Illes Balears s’incrementarà un 12% en els propers 15 anys

La pandèmia i la crisi econòmica podrien fer canviar aquestes previsions


L’augment de població previst a les illes els propers anys també durà aparellat un increment del nombre de llars i a les Illes serà el major entre totes les comunitats autònomes. Així la projecció de l’INE apunta que en el 2035 el nombre de llars arribarà a les 516 mil amb un creixement del 12,6% mentre que la mitjana estatal serà del 6%, la meitat. Ara bé, els efectes de la Covid 19 i la crisi econòmica associada poden a les Illes fer replantejar aquesta previsió perquè l’augment de la població és en gran manera a causa de la immigració laboral.

Les Illes també són l’única comunitat on el nombre de membres d’una llar no disminuirà, quedant-se en 2,6 persones per habitatge. L’explicació segons el catedràtic Salvà és que les dificultats d’emancipació a partir d’ara poden fer tornar a la casa familiar joves que s’havien independitzat.

En aquest sentit, les Illes Balears són la segona comunitat després de les Illes Canàries on hi ha un tant per cent més elevat de llars unipersonals amb un 25 per cent.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |