X

El nombre d’ocells a l’Albufera des Grau és el més baix des que se’n fan censos

Si el gener del 2016, per exemple, n'eren 3.762, enguany n'han estat 465

22/05/2023

El nombre d’ocells a l’Albufera des Grau és el més baix des que se’n fan censos

Blai Barber Ramos

Aquest gener s’ha arribat al nombre més baix d’aus aquàtiques hivernants a l’Albufera des Grau des del 1974, quan se’n van començar a fer censos. Si el gener del 2016, per exemple, n’eren 3.762, aquest gener n’han estat 465.

El GOB Menorca creu que el canvi climàtic influeix en aquesta situació. Li preocupa la pujada de temperatures, la sequera, la progressiva salinització i els efectes que té en les espècies. Els tècnics en biodiversitat del Consell de Menorca, en canvi, creuen que aquestes fluctuacions són normals dins les espècies, i que les poblacions poden tornar a créixer els anys vinents, tot i que “serà impossible tenir les dades d’ocells que hi havia quaranta anys enrere”, afirma Félix de Pablo, tècnic de biodiversitat del Consell.

L’Agència Menorca Reserva Biosfera fa estudis a llarg termini de moltes espècies. Destaquen la recuperació, per exemple, de la tortuga de terra o el milà. Aquest últim “fa quinze anys estava a punt d’extingir-se mentre que ara mateix n’hi ha unes 70 parelles a l’illa“, afirma Félix de Pablo. Per contra, els preocupen molt les poblacions de ratapinyades cavernícoles. Els renous i la presència d’humans en coves no ajuden a la seva supervivència.

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris