X

El nou INUNBAL preveu el risc d’inundacions que pateixen les Illes

El Pla estima que els episodis d'inundació es matindran constants o augmentaran en els pròxims anys

06/01/2022

El nou INUNBAL preveu el risc d’inundacions que pateixen les Illes

El Pla de Sant Jordi, el Salobrar de Campos, s’Albufera, els torrents que passen pel centre urbà de Palma, juntament amb Ses Salines a Eivissa i Ses Salines de Formentera són les zones amb més probabilitat d’inundació, segons el mapa elaborat en el nou INUNBAL, el pla especial enfront del risc d’inundacions, aprovat pel Consell de Govern, que ha tardat quinze anys a actualitzar-se.

Una fita important que suposa una resposta necessària, contundent i treballada a fets com les inundacions de Sant Llorenç i el Llevant de Mallorca que el Govern s’havia compromès a fer.

Aquest nou pla preveu el risc que pateixen les illes pel fet de tenir un clima mediterrani, posant especial atenció a les gotes fredes, que fan de les inundacions el principal risc natural del territori. Un altre dels aspectes rellevants de l’INUNBAL és que, per primera vegada, inclou la perspectiva del canvi climàtic i les conseqüències que provoca sobre les Illes, entre les quals destaquen les pluges intenses. Es preveu que els episodis d’inundacions es mantindran constants o creixeran en els pròxims anys.

El nou INUNBAL avança la fase de preemergència per alertar d’un període en el qual és previsible que es produeixin determinats incidents. A més, el Pla també analitza els fenòmens geològics associats a precipitacions o avingudes.

El Pla també estableix quatre tipus d’inundacions i els protocols d’actuació davant cadascuna.

06/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT