A "Nadal a Menorca: història i costums antics i moderns", l'autor explica que es tracta d'una tradició anglosaxona que a Menorca és present fa més temps del que pensem
La societat evoluciona i amb ella costums que fa anys estaven molt arrelats i ara ja no ho estan tant. Les festes que estem a punt de viure en són un exemple. El nou llibre de Josep Portella, “Nadal a Menorca: història i costums antics i moderns”, repassa el canvi que ha patit aquesta festa els darrers 80 anys.
Un dels canvis més evidents de Nadal el trobem a l’estètica de la festa. Si fa un segle bàsicament es feien pessebres, ara és l’arbre de Nadal el que ocupa una part de les llars. Una tradició anglosaxona que a Menorca és present fa més temps del que pensem, així ho explica Josep Portella al seu darrer llibre “Nadal a Menorca: història i costums antics i moderns”.
El solstici d’hivern tenia un significat especial per a la pagesia, perquè donava pas a l’inici del cicle agrícola. S’havia de preparar la terra per començar a llaurar el gener. Si bé els dies assenyalats continuen sent els mateixos al calendari, la celebració s’allarga molt més i són els ajuntaments els que s’encarreguen de mantenir un programa d’activitats cada vegada més ampli.
L’autor li dona gran importància als moments gastronòmics que es comparteixen per Nadal, és per això que una il·lustració de sobretaula on apareix la seva família és la portada d’aquest llibre.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu