SOCIETAT

El nou quiròfan del Mateu Orfila està preparat per a convertir-se en un espai per atendre casos de Covid-19 si és necessari

És una nova sala d'operacions de cirurgia major ambulatòria, que alleugerà la feina de les altres 5 sales de l'Hospital Mateu Orfila


Menorca disposarà a partir de dimecres d’una nova sala d’operacions de cirurgia major ambulatòria, que alleugerà la feina de les altres 5 sales de l’Hospital Mateu Orfila. A més, si fos necessari, podria reconvertir-se en un nou espai per atendre-hi malalts de coronavirus.

La nova sala d’operacions, de 130 metres quadrats, ha costat poc més de mig milió d’euros i disposa d’un equip format per 7 professionals, que permetrà fer-hi operacions sense ingrés, la tendència de tots els hospitals.

A més, aquest espai es podria reconvertir en una sala per afectats per la Covid-19, si es donàs la situació i afegir-se als 1000 llits i dues-centes places d’UCI, de les quals ja disposa la Comunitat Autònoma, per afrontar un possible repunt del virus.

L’hospital ha recuperat el 57% de les consultes presencials i un 36% de l’activitat quirúrgica, tot i que es preveu que les visites a l’especialista es poden alentir fins a 60 dies, i les intervencions quirúrgiques fins a 6 mesos.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |