Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Joseph Ratzinger nega, però, que tengués coneixement dels casos que s'han conegut a Alemanya
11El papa emèrit Benet XVI ha demanat avui perdó i ha expressat el seu dolor pels abusos i errors ocorreguts durant els seus mandats en els diferents càrrecs que ha tingut.
El papa emèrit ha realitzat aquesta declaració en una carta publicada després de la divulgació d’un informe sobre els abusos sexuals a menors a Alemanya, en el qual s’afirmava que va estar al corrent de quatre casos de capellans pederastes quan era arquebisbe de Munic. “Una vegada més només puc expressar a totes les víctimes d’abusos sexuals la meva profunda vergonya, el meu gran dolor i la meva sincera petició de perdó. He tingut una gran responsabilitat a l’Església Catòlica”, subratlla Benet XVI.
Joseph Ratzinger, de 94 anys, afegeix en la missiva que “tant més gran és el meu dolor pels abusos i errors que han ocorregut durant el temps del meu mandat en els respectius llocs” i assegura que és necessari, per part del clergat, “el moment de la confessió” . Així mateix afegeix: “Preguem públicament al Déu viu que perdoni les nostres culpes, les nostres grans i gravíssimes culpes”.
“En totes les meves trobades, especialment durant els meus nombrosos viatges apostòlics amb víctimes d’abusos sexuals per part de sacerdots, he mirat als ulls les conseqüències d’una culpa molt gran i he après a comprendre que nosaltres mateixos ens veiem arrossegats a aquesta gran culpa quan la descurem o quan no ho afrontem amb la necessària decisió i responsabilitat, com ha ocorregut i ocorre amb massa freqüència”, admet.
Malgrat la seva petició de perdó, Benet XVI nega, en un document publicat també avui pels seus col·laboradors, qualsevol acusació i coneixement dels fets que es narren en l’informe divulgat a Alemanya.
En la seva carta, Ratzinger comença defensant el “gegantesc” treball en la redacció del document de resposta a la recerca que va lliurar en el seu moment als investigadors i explica que “es va produir un descuit” sobre la seva participació en el Ordinariato (reunió de bisbat de Munich i Freising) del 15 de gener de 1980. En aquella reunió, segons la recerca, es va tractar el trasllat d’un sacerdot acusat d’abusos a menors, Peter H., qui després va tornar a cometre abusos en l’arxidiòcesi de Munich, la qual cosa va motivar que fos traslladat de nou.
Al principi, Benet XVI va assegurar que ell no havia participat en aquesta reunió, però després es va retractar d’aquesta declaració i va explicar que s’havia tractat d’un error.
“Aquest error, que desgraciadament s’ha produït, no ha estat intencionat i espero que sigui disculpable”, escriu el papa emèrit, qui afegeix que li ha “sorprès profundament” que el descuit hagi fet dubtar de la seva veracitat i que fins i tot li hagin presentat “com un mentider”, al mateix temps que ha destacat haver rebut nombroses cartes de suport i les oracions del papa Francesc.
Benet XVI conclou la carta dient: “Aviat m’enfrontaré al jutge definitiu de la meva vida. Encara que mirant cap endarrere en la meva llarga vida puc tenir molts motius de temor i por, no obstant això, tinc un estat d’ànim alegre perquè confio fermament que el Senyor no sols és el jutge just, sinó també l’amic i germà que ja ha sofert ell mateix les meves mancances i és, per tant, com jutge, al mateix temps el meu advocat”.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista