X

El parc fotovoltaic de Selva no supera el primer tràmit d’impacte ambiental

Ha estat declarat d'interès estratègic pel Govern, però ha provocat l'oposició de les principals entitats ecologistes

10/02/2023

El parc fotovoltaic de Selva no supera el primer tràmit d’impacte ambiental

14

Els promotors del parc fotovoltaic de Son Fuster, entre Selva i Inca, han perdut el punt d’accés per connectar-se a la xarxa de Red eléctrica. Un decret ministerial posava com a requisit, per mantenir la connexió que havien sol·licitat, haver obtengut abans del 25 de gener l’informe mediambiental favorable. Una resolució que, a dia d’avui, encara no té aquest parc, perquè la Comissió Balear diu que ha rebut el projecte fa 15 dies i que encara el continua estudiant.

Malgrat que hagin perdut el punt d’accés, la Comissió Balear continua tramitant aquest projecte, perquè els promotors no han desistit de tirar-lo endavant. Si aconseguissin el vist i plau de Medi Ambient, podrien tornar a demanar al Govern central un punt d’accés. Aquest divendres, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, s’ha referit a aquest parc i ha assegurat que ja es preveu que aquest parc “té un problema d’accés i connexió”, i considera que no pot tirar endavant tal com està plantejat.

El projecte de Fenix Energy és un dels principals en tramitació a les Balears, amb 54 hectàrees i 74.000 plaques. Ha estat declarat d’interès estratègic pel Govern, però ha provocat l’oposició de les principals entitats ecologistes. La direcció general d’energia promou les instal·lacions fotovoltaiques a sòl urbà, principalment teulades, polígons i parkings, però adverteix que per complir els objectius de la Llei de Canvi Climàtic, abans de 2050, caldrà dedicar unes 3.500 hectàrees de sòl rústic de les Illes a aquestes instal·lacions. Equival a tota la superfície sumada dels municipis de Búger, Eivissa i es Castell.

10/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT