X

El pare denunciant dels certificats falsos: “Vaig rebre pressions per part de l’escola i de l’inspector de la Conselleria”

Condemnats els 11 pares que varen falsificar informes per obtenir plaça al col·legi Sant Francesc

17/03/2021

Ana Rubio

Manel Forteza-Rey, el pare que va denunciar que al col·legi Sant Francesc de Palma es presentaven informes falsos per obtenir plaça, celebra que ja hi hagi sentència pel cas. Aquesta setmana, un jutjat de Palma ha condemnat 11 pares per falsejar certificats mèdics i laborals amb l’objectiu de matricular els seus fills al centre. La jutgessa els imposa multes de poc més de 2.000 euros i alguns d’ells també són condemnats a 9 mesos de presó. A més, es condemna un empresari per expedir un d’aquests documents falsos.

Vuit anys de lluita

El denunciant va començar aquesta lluita al 2013, quan la seva filla va quedar sense plaça, tot i viure “a 3 minuts del centre”. En aquell moment, va escoltar una conversa entre pares que tenien plaça i que comentaven “que s’ho feien venir bé” per obtenir-la. Va descobrir que hi havia gent que falsejava els documents però quan ho va denunciar per via administrativa no va tenir èxit. “Vaig rebre pressions de l’escola i de l’inspector de la Conselleria. Em deia que el que estava fent era absurd, que ho tenien tot controladíssim i que no hi havia cap mena d’irregularitat”, comenta. Després, va acudir a la via penal i tot va desembocar en un judici al qual no varen ser jutjades totes les persones que, segons ells, havien comès irregularitats. Pel que fa a la sentència, considera que no és suficient. Diu que les multes són “irrisòries, només tenint en compte el temps que han gaudit d’una escola a la qual no haurien d’haver anat”.

Forteza-Rey preveu recórrer la resolució, entre altres coses, perquè creu que els fills dels condemnats no han de conservar la plaça escolar. També recorda que tot el que ha passat en els processos d’escolarització comptava amb la complicitat de la Conselleria. De fet, en aquests moments, s’investiguen 3 funcionaris per presumpta prevaricació.

 

17/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris