política

El parlament aprova els Pressuposts Generals del 2021

Els pressupostos sumen un total de 5.881.5 milions d'euros, la qual cosa suposa un 0,2 per cent menys en comparació amb l'any anterior


El Parlament ha aprovat aquest divendres els Pressupostos General de Balears per a 2021, després d’incorporar 121 esmenes parcials, 32 d’elles durant les tres sessions de ple celebrades des del dimecres. Les votacions han finalitzat devers les 14.48 hores, moment en el qual el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha proclamat l’aprovació definitiva dels comptes.

Els pressupostos sumen un total de 5.881.5 milions d’euros, la qual cosa suposa un 0,2 per cent menys en comparació amb l’any anterior, 11,6 milions d’euros menys que en 2020.

Cs ha votat a favor dels comptes de la Conselleria de Salut -“per responsabilitat”, segons ha dit la portaveu taronja, Patricia Guasp- i s’ha abstingut en la resta de seccions. Per part seva, El PI ha donat el seu vot favorable també a Salut i a Assumptes Socials.

En les seccions debatudes aquest divendres s’han acceptat dues esmenes al pressupost d’Agricultura, Pesca i Alimentació (una del PP i una altra de Cs) i una al de Mobilitat i Habitatge (del PI).

L’esmena de Cs és sobre una dotació de fons addicionals a Serveis de Millora Agrària i Pesquera (Llavor); la del PP sobre un estudi per a trobar una solució per a l’escorxador de Ciutadella; i la del PI està relacionada amb inversió per a exercir el dret de tanteig i retracte sobre habitatges protegits i compra pública d’habitatges.

Finalment, el diputat d’Unides Podem ha pogut participar en la votació després d’haver sofert un desmai mentre intervenia a la tribuna, que ha obligat a interrompre durant uns minuts el debat de la secció de Mobilitat i Habitatge.

Durant els últims tres dies s’han debatut i votat 826 esmenes pendents -el que en l’argot parlamentari es coneix com a esmenes ‘vives’-, després d’aprovar-se ‘n 89 durant la tramitació en ponència i comissió.


La memòria històrica marca el debat de pressuposts
Primera jornada de debat dels pressuposts de la comunitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Bel Busquets es presenta a les primàries de Més al Consell de Mallorca

Argumenta que la seva experiència i compromís la converteixen en "la millor candidata" per a la formació ecosobiranista

La patronal del lloguer turístic de Menorca veu extrapolable la sentència que prohibeix la zonificació de Palma

Estudien si presentar un segon recurs per frenar la normativa feta pel Consell Insular

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...