societat

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment aquest dimarts durant el ple de la Cambra balear

Aeroport de Palma


El ple del Parlament balear ha aprovat aquest dimarts instar la Delegació de Govern a instal·lar, en lloc visible a totes les comissaries del Cos Nacional de Policia i casernes de la Guàrdia Civil a Balears, cartells per informar del dret d’utilitzar totes dues llengües oficials (català i castellà) i del dret que tenen els usuaris a realitzar totes les gestions en qualsevol de les dues llengües.

Es tracta d’un dels punts d’una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment aquest dimarts durant el ple de la Cambra balear.

També s’ha aprovat instar a AENA i a Autoritat Portuària de Balears a instal·lar, a tots els aeroports i ports de les Illes, cartells per a informar sobre aquest dret. Així mateix, es demana garantir que la senyalització i els cartells d’informació general de caràcter fix i els documents informatius per als usuaris del sistema de salut pública estiguin redactats, almanco, en català.

Amb aquesta moció, la Cambra autonòmica demana al Govern balear que creï una estructura consolidada d’oferta gratuïta de formació en català per a persones adultes i que garanteixi que la integritat de la partida que transfereix anualment a l’IEB estigui destinada a la formació i a la promoció de la llengua pròpia de les Illes.

La iniciativa també proposa reclamar al Govern que adopti la normativa necessària per crear un servei d’acollida i de integració, destinat a garantir l’arrelament de les persones nouvingudes a la llengua i cultura pròpies de les Illes. Finalment, un altre punt de la moció insta el Govern a complir i fer complir l’Estatut d’Autonomia de Balears.

D’altra banda, durant el ple s’ha ajornat el cinquè i últim punt de l’ordre del dia que consistia en la compareixença dels membres del Govern balear competents, a fi de donar compliment del primer punt de la Proposició no de llei RGE número 2377/21, relativa a aplicació immediata de mesures de compensació dels desavantatges de la insularitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els ajuntaments responen davant el conflicte de la recollida de fems: “No podem seguir més així”

Felanitx i Manacor sancionaran a les empreses adjudicataries del servei per l'incompliment del serveis mínims

Pardo, de CCOO: “No us mateu a treballar, que la merda estigui una setmana al carrer”

Miguel Ángel Pardo en una conversació telefònica amb Ib3 notícies ha explicat que aquesta gravació està treta de context

Ascendeixen a 8 els detinguts en l’operació Assariq

D'entre els 5 detinguts d'aquest dilluns, 4 són a presó i un a un centre de menors

Balears ha detectat 750 casos de càncer de mama durant l’any pandèmic

Una de cada 8 dones patirà un càncer de mama al llarg de la seva vida