X

El Parlament tanca el 2021 amb quatre lleis aprovades i vuit decrets convalidats

El nou curs polític al Parlament s’encetarà de forma oficial el pròxim dia dos de febrer amb l’impuls de tres projectes de llei

05/01/2022

El Parlament tanca el 2021 amb quatre lleis aprovades i vuit decrets convalidats


El Parlament commemora l’aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans

El nou curs polític al Parlament s’encetarà de forma oficial el pròxim dia dos de febrer amb l’impuls de tres projectes de llei. Son la d’Educació i la de Consells insulars, actualment en tràmit de ponència, i la de Polítiques de Joventut que està pendent de la presentació d’esmenes.

Al llarg de 2021 se n’han aprovat un total de quatre. La que impulsa i agilitza la tramitació d’ajudes per la pandèmia, la que estableix el règim sancionador per fer front als incompliments de les mesures dictades per pal·liar els efectes de la covid, la de pressupostos de la comunitat per al proper exercici i la de cans d’assistència. En total, el Parlament des de setembre de l’any passat ha celebrat quaranta-cinc sessions plenàries i més de dues-centes trenta-tres reunions en comissió.

A més, s’han registrat sis proposicions de llei i s’han convalidat vuit decrets. En destaca el que preveu mesures excepcionals i urgents en l’àmbit d’estades turístiques o el que executa les actuacions i els projectes que s’han de finançar amb fons europeus.

Durant el mateix període es va rebutjar una iniciativa popular per sancionar l’abús de la temporalitat a l’administració i una altre està pendent de la seva presa en consideració en referència al benestar per les generacions presents.

La cambra ha registrat més de 770 preguntes amb resposta oral, 34 interpel·lacions i 33 compareixences. De les 29 mocions presentades, n’han vist la llum de manera total o parcial 25.


El Parlament aprova dotze esmenes per als comptes d’Hisenda, Medi Ambient, Afers Socials i Salut

05/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT