X

El Parlament valida el decret de sancions sense cap vot en contra però amb crítiques

El Partit Popular, el PI i Vox s'han abstingut en aquesta votació del decret

21/07/2020

El Parlament valida el decret de sancions sense cap vot en contra però amb crítiques

Maratoniana jornada al Parlament. Es tracta de la darrera d’aquest curs polític, amb sis plens previstos, si no hi ha res de nou. Una jornada en què s’han tornat a emfatitzar les diferències entre Govern i oposició. Una sessió en la qual ja s’ha validat el decret llei, que no ha rebut cap vot en contra, del 10 de juliol que contempla tot un règim sancionador per pal·liar els efectes generats per la crisi de la Covid-19.

El Partit Popular, el PI i Vox s’han abstingut en aquesta votació del decret. I Ciutadans ha votat favorablement junt amb la resta de formacions d’El Pacte de Govern. Un decret que contempla sancions de fins a 600.000 euros. La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha informat que des de la seva aprovació s’han contemplat més de cent inspeccions i s’han aixecat seixanta-tres actes.

La diputada del Grup Mixt, Sílvia Tur, ha destacat que aquest decret “arriba tard” perquè ho fa un mes després que s’hagi reactivat el turisme a les Illes. Per part de Vox, la seva diputada Idoia Ribas, ha criticat que des del govern vagin “creant normes” però, ha dit, no actuïn amb “contundència” i “determinació”.

Les primeres plenàries, d’aquest dimarts, han estat per la sessió de control del govern. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que el govern no pot assumir la gratuïtat de les mascaretes per a tota la població. Gómez ha assegurat que la feina de l’executiu se centra ara a garantir el subministrament per a tots els professionals sanitaris i en cercar els sectors de risc i els més vulnerables.

El Partit Popular ha criticat de forma contundent el pla de reactivació econòmica que impulsa el govern. El líder dels populars, Biel Company, ha assegurat que es tracta d’un pla “totalment insuficient”. I ha demanat que s’habilitin més de 200 milions d’euros d’ajudes directes per a les petites i mitjanes empreses de les nostres illes. D’altra banda, Ciutadans ha assegurat que es crea molta inseguretat jurídica aquí a les Balears. En aquest sentit, la presidenta del govern, Francina Armengol, ha respost que aquí es necessiten “actituds positives” i una oposició més “constructiva”.

21/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT