política

El Pi s’esbranca abans del seu Congrés: acusacions de manipulació del cens i peticions de dimissió

"Melianistes" i "Fontistes" s'enfronten per l'organització del Congrés del 25 de setembre


El Pi s’esbranca i creix la distància entre les dues famílies que el formen. L’Executiva d’anit passada va ser un nou terreny de combat. Els càrrecs dimitits amb l’expresident Antoni Amengual no hi foren convidats. Segons la candidata a la vicepresidència per Mallorca, Catalina Riera, membre de la candidatura “fontista”, tant ella com la resta de secretaris que acompanyaren a Amengual, continuen formant part de l’òrgan de direcció com a vocals i acusen l’actual secretari general, Tolo Gili, de joc brut: ” Tenen por que siguem a l’Executiva?”, demana. I va una mica més enllà. Riera apunta a una possible manipulació del cens d’afiliats per part dels “melianistes”: “Hem sabut que a la reunió d’ahir és informar de la baixa d’afiliats i casualment, la majoria eren familiars de Jaume Font. La resta de baixes no es varen tramitar”. Per tot això, demanen la dimissió de Gili, en entendre que és incompatible el seu paper a l’Executiva amb encapçalar una de les candidatures: “És part i jutge del procés”.

Gili, considerat el cap visible de la candidatura tutelada per Josep Melià, nega l’acusació i assegura que no es fa cap distinció amb les altes i baixes que es produeixen. Sobre la no convidada a la reunió de l’Executiva es mostra convençut de la decisió presa: “si una persona dimiteix, com ells feren, dimiteix i punt. El que no es pot fer és el ridícul”. Segons Tolo Gili, tots aquests moviments han demostrat que “allò que volien era treure’ns a nosaltres. Dimitir a mitges per seguir controlant”.

L’organització del Congrés, previst inicialment per al 25 de setembre, és també font de conflicte: la data (els “melianistes” el volen posposar); si han de ser llistes obertes (el candidat “fontista” Toni Roldan aposta perquè siguin tancades), el termini per acceptar nous afiliats… tot és motiu de discussió. I mentrestant, una pregunta sobrevola el partit que un dia va veure units Jaume Font i Josep Melià: està el Pi ferit de mort? Segons Catalina Riera, “no té per què ser així. En podem sortir més forts”. Tolo Gili, en canvi, es mostra més pessimista: “Amb aquestes actituds infantils, l’estam tocant de mort”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Parlament rebutja els pressupostos generals de l’Estat

L'oposició els qualifica d'"estafa" per a les Balears

El batle de Palma es compromet a no pujar els impostos “ni el 2022 ni el 2023”

L'Ajuntament de Palma celebra avui i demà el Debat de l'Estat de la Ciutat