cultura

Tur Costa i la Simfònica, Medalles d’Or 2020

El Consell de Govern també ha concedit els premis Ramon Llull, al Premi Born de Teatre, al fotògraf Javier Adolfo Coll Pons i a les mestres Pilar Castelló i Esperança Riera

Tur+Costa+i+la+Simf%C3%B2nica%2C+Medalles+d%27Or+2020

El pintor de Santa Eulària, Rafel Tur Costa


El Govern ha concedit les medalles d’or de la comunitat autònoma de 2020 al pintor de Santa Eulària Rafel Tur Costa, un dels primers artistes abstractes de les illes, i a l’Orquestra Simfònica de Balears, per la seva difusió del patrimoni musical de l’arxipèlag.

El Consell de Govern també ha concedit els premis Ramon Llull, al Premi Born de Teatre, al fotògraf de la transició a Menorca Javier Adolfo Coll Pons, a les mestres Pilar Castelló i Esperança Riera per les seves trajectòries a l’escola pública a Formentera, ha anunciat la portaveu de l’executiu, Pilar Costa.

La periodista eivissenca Pilar Bonet també ha estat reconeguda per la seva trajectòria com a professional de la informació en nombrosos diaris de prestigi nacional i internacional; així com la corporació d’RTVE a Balears pel 40 aniversari del “Informatiu balear” i per la seva tasca per a la normalització lingüística des de novembre de 1979.

Un altre premi és per a la dissenyadora Rosa Esteva, “Cortana”, per la seva contribució a l’art i la cultura de Balears.

També rebran el premi Ramon Llull el triatleta Mario Mola, per la seva trajectòria i per ser exemplar i transmetre valors de superació, i la nedadora Catalina Corró, per la seva constància i “per seguir endavant en els moments més difícils” en haver superat una greu malaltia i continuar guanyant competicions, ha destacat Costa.

El biòleg marí Xavier Pastor, activista i ecologista, ha estat premiat pel seu activisme en defensa del medi ambient i per la seva trajectòria com a investigador.

L’empresa Gordiola rebrà el Ramon Llull per la seva visió de l’art i l’artesania i la seva capacitat de modernitzar-se i alhora mantenir la tradició, des de 1719, en la tècnica del vidre bufat.

El metge Javier Cortes ha estat premiat en reconeixement a la seva recerca mèdica i la seva tasca de prevenció contra el càncer.

També ha rebut el Ramon Llull el sector de la pesca professional de Balears, representat per la Federació de Confraria de Pescadors, pel seu valor patrimonial i el seu paper en la conservació l’entorn marítim i dela diversificació de l’economia balear.

La Coordinadora d’ONG de Balears ha estat reconeguda pel seu paper aglutinador del moviment social sense ànim de lucre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Salva Ginard, més enllà del rostre

Exposa a Can Prunera 20/20, un resum dels seus vint anys de trajectòria pictòrica

Les portes del Teatre des Born de Ciutadella s’obriran just d’aquí a un mes

La programació teatral no podrà començar fins que s'incorporin un gerent i el personal de sala

Majordocs, gran aposta pel cinema documental de creació

El festival, que enguany passa de ser un certamen local a un aparador internacional, es celebra del 31 de maç al 4 d'abril a Palma

Les urgències contemporànies, el leitmotiv de les tres noves exposicions d’es Baluard

Són mostres individuals de Marina Planas, Ana Vieira i Martha Rosler i es podran visitar fins dia 10 de maig