La empresa Febrer assegura, però, tenir encara la concessió vigent per 18 anys més
La memòria descriptiva i justificativa del pla especial de protecció arquitectònica i ambiental ARE de Santa Catalina, aprovat inicialment per l’Ajuntament de Palma el mes de maig, no considera la conservació de la benzinera de la plaça Progrés.
La empresa Febrer assegura, però, tenir encara la concessió vigent per 18 anys. Per això desconeix com es procedirà a la seva retirada per part de Cort i el cost de la indemnització. L’estació de servei situada damunt espai lliure públic és en situació de fora d’ordenació.
La proposta del consistori és eliminar-la per unificar els 3 espais lliures amb una gran zona verda que permeti el correcte gaudi dels ciutadans. Per això es desviarà el trànsit del carrer de Comte de Barcelona, amb una Intensitat Mitjana Diària IMD de 9 mil vehicles per dia i sentit, per un dels laterals de la plaça, i s’eliminaran els 4 carrils centrals que la travessen actualment.
En espera que la Comissió Balear de Medi Ambient dicti la resolució de l’avaluació simplificada del document ambiental, el Consell de Mallorca, tot i el seu parer no ser vinculant, recorda a Cort la necessitat d’incorporar un estudi de viabilitat econòmica més detallat com requereix la Llei d’Urbanisme en el seu article 59.4. A més, els demana una reflexió més acurada sobre els problemes de mobilitat que pot generar el canvi que es tramita i si és viable que el nou aparcament soterrat per més de 300 places que es preveu crear el pagui el promotor de l’obra.
També sembla que els jardins de l’església de Sant Magí, que són privats, apareixen com a públics sense calcular el preu d’una possible expropiació.
Santa Catalina de Palma: ni edificis de més de tres altures ni massificació de bars i restaurants