A més, especifica que la càrrega nàutica que pot suportar el litoral és de 2.115 embarcacions fondejant
29El Pla General de Ports preveu la prohibició de fondeig a 7 cales del litoral menorquí, algunes de les quals aquest estiu han patit la presència d’embarcacions. Les més conegudes son Cales Coves, Cala en Fustam i Cala des Frares. A més, tampoc es permet tirar l’àncora a Binidalí, Llucalari, Sa Torreta i Ets Alocs.
El pla inclou un estudi de càrrega nàutica, en el qual es detalla la capacitat de cada cala o platja d’acollir embarcacions de fondeig, tenint en compte la presència de posidònia o d’altres zones protegides i les caracterísitques propies de cada espai. El sostre se situa en DUES MIL 115 embarcacions. Sorprèn que a Cala en Turqueta es permeti un màxim de 6 embarcacions petites, de màximes 12 metres. En cas que superin aquesta eslora tan sol es permetria el fondeig d’una sola embarcació. Macarella i Macarelleta n’hi caben 29 mentre a Son Saura més d’un centenar.
A més de platges verges del sud de Ciutadella hi ha d’altres punts calents com Fornells, Es Grau i s’illa de l’Aire. Víctor Carretero, responsable de Medi Marí del GOB, adverteix que el problema es produeix quan no hi ha espai per fondejar i es tira l’àncora sobre posidònia.
El GOB ha creuat aquestes dades del Govern amb el recompte de barques fet l’estiu el 2010, segons el qual es demostra que la pressió nàutica de l’illa fa anys que se sobrepassa. Del càlculs dels ecologistes en resulta que 18 cales han sobrepassat la càrrega màxima permesa. I això, per a Carretero, pot tenir conseqüències econòmiques perquè Menorca pot perdre l’atractiu de les seves aigües i el seu fons marí.
Els ecologistes, a més, adverteixen que tan el port de Maó com el d’Addaia tenen projectes per augmentar el nombre d’amarraments.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu