X

El pla pilot de lliure elecció de llengua no convenç l’oposició: “És un disbarat pedagògic”

Defensen que aquest canvis responen a objectius "estrictament ideològics" i que només fomentaran "confusió entre la ciutadania"

08/02/2024

Redacció

“És un atac a la llengua pròpia, tot un disbarat pedagògic”. Així de contundent s’ha mostrat Amanda Fernández, diputada del Grup Parlamentari PSIB-PSOE, després de la presentació del pla pilot de la lliure elecció de llengua per part del conseller d’Educació, Antoni Vera, aquest dijous a la Comissió d’Educació del Parlament. La socialista ha retret al conseller que, amb aquest pla, equipari el català “a una llengua estrangera”. Fernández ha argumentat, a més, que igualtat “no és repartir a parts iguals”, i que el català no té la mateixa presència a les aules que el castellà.

Un pla pilot que no ha convençut tampoc la resta de partits de l’oposició. Maria Ramon, de Més per Mallorca, ha lamentat que el PP hagi fiat la governabilitat a l’extrema dreta. “Per què introduir canvis si el que hi ha ara ja té èxit i funciona?”, ha demanat Ramon al conseller. “Ho necessiten per mantenir el pacte amb Vox”, ha afegit la diputada del PSIB-PSOE sobre aquesta qüestió.

L’oposició també s’ha mostrat molt crítica amb el Govern per la “segregació entre l’alumnat” que fomenta el pla. “La proposta de segregació de l’alumnat per motius de llengua no respon a cap necessitat pedagògica ni educativa, ni sociolingüística, ni competencial; l’objectiu és estrictament ideològic, que només duu a la confrontació política i a una confusió entre la ciutadania”, ha dit Joana Gomila, de Més per Menorca.

Suport de Vox

Per part seva, la diputada del Grup Parlamentari Vox, Manuela Cañadas, ha remarcat que la implantació de la lliure elecció de llengua no es una imposició, i ha parafrasejat el lema dels docents que s’oposen al pla -“La llengua no es toca”- per assegurar que “la llengua espanyola havia estat tocada i enfonsada”. Vera ha tancat la seva última rèplica donant les gràcies precisament a Vox, pel seu treball i suport, i afirmant que “cregui en els pactes i els acords”.

Notícies relacionades >

08/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris