X

Antoni Vera, sobre el pla pilot d’elecció de llengua: “En cap cas s’aplicarà mitjançant segregació, sinó amb desdoblament”

El conseller d'Educació remarca que es tracta d'un pla voluntari i que es materialitzarà sense modificacions legislatives

08/02/2024

Redacció

Els centres d’educació primària que s’adhereixin voluntàriament al pla pilot de la lliure elecció de llengua el començaran a implementar en el pròxim curs escolar (2024-25), i han d’oferir de quart a sisè curs la possibilitat de fer les matèries de matemàtiques i coneixement del medi en català o en castellà.

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, que ha comparegut dijous horabaixa davant la Comissió d’Educació del Parlament, ha assegurat que el pla voluntari d’elecció de llengua s’aplicarà sense modificacions legislatives: “No implica canviar ni una coma de la legislació educativa vigent”. Així mateix, ha recordat que el decret de mínims ja preveu l’elecció de llengua entre les dues cooficials a les Illes Balears en l’etapa d’infantil i a primer i segon de primària.

Vera ha explicat que el pla voluntari es basa en el respecte a l’autonomia de centre, a la voluntarietat d’aplicació per part dels centres i a la normativa vigent -garantint sempre un mínim del 50% de les hores lectives en català-. “En cap cas, s’aplicarà mitjançant segregació, sinó amb desdoblament”, ha confirmat.

Els centres que no vulguin implantar-ho, “tendran tota la llibertat de no fer-ho”, ha destacat el conseller d’Educació; i ha afegit: “No hi haurà cap represàlia, no es tracta de cap imposició”. Vera ha avançat que els centres públics es podran acollir al pla voluntari a través del Consell Escolar i amb el vistiplau del claustre de professors, i en els concertats serà la titularitat del centre qui el decideixi.

Notícies relacionades >

08/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris