X

El polèmic mural de l’Hotel Son Armadans, salvat fins que no resolgui el conflicte entre Cort i el propietari

L'Ajuntament pressiona perquè es tregui l'obra al·legant impacte visual i l'amo amenaça d'anar als tribunals per persecució

23/11/2021

El polèmic mural de l’Hotel Son Armadans, salvat fins que no resolgui el conflicte entre Cort i el propietari

24

Continua la polèmica sobre el mural de l’Hotel Armadams, a Palma, una és una intervenció artística de colors vius que ocupa tota la façana de l’establiment i que aquest estiu l’ajuntament es va negar a legalitzar, en considerar que l’obra de José Luis Mesas tenia un cert impacte visual que xocava amb la singularitat i austeritat de la barriada. Cort va donar als propietaris un mes per retirar el mural. Va anunciar que de no complir, els imposaria una multa diària per cada mes que es retardés l’acció. Ara, el consistori ha exposat que, fins que no es resolgui la petició de suspensió cautelar sol·licitada, no es pot obligar a esbucar la façana ni imposar mesures contra els propietaris.

Davant la polèmica, l’amo de l’immoble, Jaime España, assegura que aniran fins al final i que ja preparen actuacions judicials. “Pensem anar a un contenciós i que sigui un jutge el que decideixi”, ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. Denuncia persecució per part de l’Ajuntament, contra ell i contra l’artista. “Al pintor també li bloquegen altres actuacions que té previstes a Palma“, assegura España, qui es mostra sorprès per tot el conflicte, ja que, recorda, la barriada de Son Armadams no és d’especial protecció.

José Luis Mesas és un artista d’origen mallorquí, amb un estil eclèctic, jovial i alegre. Al mes de gener del 2020 va començar el projecte de convertir l’Hotel Armadams en una gran obra d’art, pintant un mural de grans dimensions a la façana i els laterals de l’edifici emblemàtic. L’hotel és un establiment de 4 estrelles, dissenyat per l’arquitecte Guillem Forteza. Des de la seva obertura, l’any 2000, ofereix una col·lecció d’art modern de diversos artistes mallorquins, entre els quals una litografia de Miró.

Precisament per la peculiaritat de l’edifici, el gerent d’urbanisme de Cort, Joan Riera, manté que la normativa és de la seva part. “Nosaltres continuarem amb la tramitació com correspon. Aquest és un cas claríssim. El Pla General de Palma permet intervencions en una façana sempre que no afectin l’homogeneïtat del barri. L’Hotel Son Armadams és peculiar, de l’arquitecte Forteza, sobri. Res més allunyat d’aquest corrent que el mural que hi han pintat”, ha conclòs Riera, qui ha recordat que els propietaris varen aprofitar el confinament per començar l’obra i que ja en el seu moment la varen haver d’aturar.

23/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT