X

El port de Maó prendrà el protagonisme a les Festes de Gràcia sense cavalls

El programa compta amb una seixantena d'activitats entre les quals destaca l'aniversari de la Sirena

25/08/2021

El port de Maó prendrà el protagonisme a les Festes de Gràcia sense cavalls

Redacció

Els dies centrals de la celebració de les Festes de Gràcia de Maó són del sis al nou de setembre, però les primeres activitats arrenquen demà dijous amb, entre d’altres, la plantada dels nous gegants de Maó a l’Ajuntament (enguany no hi ha haurà passacarrers) i amb la Festa de l’Art i el Mercat de Nit al port. Precisament el port de Maó pren protagonisme en aquestes Festes de Gràcia i amb especial atenció al 30è aniversari de l’escultura de la Sirena del Moll de Llevant que es commemorarà dia nou. També la fira d’atraccions s’instal·larà a la nova esplanada ubicada als peus de les escales de Ses Voltes, a tocar de l’edifici d’Autoritat Portuària.

En total s’han programat una seixantena d’activitats, amb totes les mesures anticovid i especialment relacionades amb l’art, els concerts i les activitats esportives. S’adrecen a totes les edats, però en alguns casos s’ha de demanar invitacions. Tampoc hi haurà pregó presencial, però sí una alternativa per internet: l’emissió per internet del que va fer Joan Manuel Serrat l’any 90. A més el mateix dia del pregó i el següent (sis i set de setembre) als cinemes Ocimax es projectarà el documental del centenari de les festes, que també es va complir l’any 1990.

Tot i que els jaleos amb els Cavalls s’han hagut de suspendre per la Covid, sí que es mantenen els actes religiosos de les Festes, amb les misses de les completes i de Gràcia dels dies set i vuit.

25/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris