X

El PP demanarà la compareixença d’Armengol després de l’informe de la Comissió europea sobre explotació sexual infantil

Per la seva banda, el portaveu de Vox, Jorge Campos, ha assegurat que l'informe suposa "una galtada d'Europa a Armengol"

06/09/2022

El PP demanarà la compareixença d’Armengol després de l’informe de la Comissió europea sobre explotació sexual infantil

La presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, ha qualificat aquest dimarts de “demolidor” l’esborrany de l’informe de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu sobre els casos d’explotació sexual de menors tutelades a Balears. El document, la versió definitiva del qual no estarà llesta fins d’aquí a diverses setmanes, apunta que el sistema necessita millores, com un reforç de la cooperació i comunicació entre institucions i un increment de personal i pressupost, entre altres observacions.

En una roda de premsa, la líder dels populars ha assenyalat que “aquest escàndol ha indignat la mateixa Unió Europea”, ja que és un esborrany d’un informe “demolidor que denuncia les múltiples fallades en el sistema de protecció de menors tutelades, que exigeix el replantejament de tot el sistema de protecció i que assenyala directament els responsables polítics del Consell de Mallorca i del Govern”.

En aquest sentit, Prohens ha explicat que el seu partit registrarà de manera urgent una petició perquè la presidenta del Govern, Francina Armengol, comparegui al Parlament per parlar sobre aquest assumpte i també demana que “es depurin responsabilitats”.

Per la seva banda, el portaveu de Vox en el Parlament, Jorge Campos, ha assegurat que l’informe suposa “una galtada d’Europa a Armengol”. El líder del partit ultraconservador ha remarcat que el document coincideix amb “molts plantejaments” realitzats per la seva formació.

06/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris